HCAW3 met peanut langs Run ’71

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zondag. Memorabel en nat. Dat lag niet alleen aan een regenachtige pre-game, maar had vooral te maken met de gebroken vliezen van de vrouw van HCAW3-catcher Joost Boschhuizen. Boschhuizen liet een paar uur voor de wedstrijd weten dat hij helaas niet kon komen honkballen, omdat Eline moest werpen. Wie ook moest werpen was Jarno Koenen. Koenen startte omdat Paul Bus geblesseerd was afgehaakt en omdat Sander Fokker niet durfde. Vers in het geheugen van ex-coach Fokker lag nog de vorige thuiswedstrijd tegen Run ’71. De Oldenzaalse junioren wisten toen, ook tijdens een wedstrijd vol regen, HCAW3 liefst vijf innings
lang op 0-1 te houden. Fokker was daardoor zo gespannen dat hij reeds vier dagen vantevoren coach Berrevoets belde om te zeggen dat hij niet kon pitchen.

Man van de wedstrijd was Roy “Sai Baba” Berrevoets. Als een ware playing captain leidde hij de Bussumse reserve-reserves naar hun derde overwinning (21-6). Dit deed hij met onder meer twee grand slam homeruns in zijn eerste twee slagbeurten. Ook van Tom Urbanus viel trouwens weer een homerun te bewonderen. Van de in totaal 19 hits werden er drie geslagen door invalpeanut Frank Koene. In het geheel niet gehinderd door het gebrek aan een paaltje speelde Koene zowel aan als achter de plaat een puike wedstrijd.

Na zeseneenhalve inning eindigde de wedstrijd in stijl met een prachtige actie 4 naar 3. Tweedehonkman Koen van Joolen liet een hoge bal heel professioneel uit zijn handen vallen, maar kon opvallend genoeg de nul toch maken. Dit was vooral te danken aan het feit dat eerstehonkman Niels Lam de slagman had wijsgemaakt dat hij al uit was, waarop de Oldenzaler zich resoluut omdraaide en Van Joolen de bal alsnog naar het eerste honk kon gooien. Op de knappe overwinning van Run ’71 een week eerder tegen Caribe volgde dus een zware nederlaag voor de Tukkers. Maar ach, Brandt is erger.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Over de uitbreiding in de familie Boschhuizen was op het moment van schrijven nog niets bekend. Het is dus nog even afwachten welke naam de derde HCAW3-dochter zal krijgen…