Opnieuw winst voor HCAW3

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zaterdag. HCAW3 moest het in Apeldoorn opnemen tegen het altijd lastige Robur’58 en de Gooische sluggers wonnen met 1-8. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het een spannende wedstrijd met goed honkbal van beide kanten. Het sterke
heuveloptreden van Jariño Koenen gaf uiteindelijk de doorslag. Hij bewaarde zijn beste pitches voor de belangrijke momenten en wist zich daarmee een aantal keren uit lastige situaties te redden. Met onder andere twee fraaie dubbelspelen hielp ook zijn foutloos spelend binnenveld Jariño aan zijn tweede achtereenvolgende winstpartij.

De Bussumse reserve-reserves waren gehavend vertrokken naar het midden van het land. Catcher Joost Boschhuizen liet verstek gaan omdat hij de kinderkamer voor zijn pasgeboren dochter Emma nog moest schilderen; Slugging utility player Tom Urbanus had een vrijgezellendag georganiseerd; Pitcher Paul Bus is nog steeds herstellende van een enkelblessure en reliever Sander Fokker had pijn in z’n arm. Daardoor kon het gebeuren Demis “One Eyed” Rosa bij HCAW3 achter de plaat zat. Rosa kreeg wegens een aanstaande medische ingreep dit seizoen nog geen minuut speeltijd, maar kon
zich desalniettemin prima zittende houden. Aan slag keek Rosa toch al nooit, zodat hij zelfs de altijd weer vreemde pitches van good-old Kuhne raakte. Datzelfde gold voor Niels Lam, Roy Berrevoets en Koen van Joolen, die allen drie hits produceerden. Toch gooide Kuhne een goede wedstrijd. Hij hield het net als Jariño 9 innings vol en omdat hij menig HCAW-er met zijn draaiballen wist te foppen bleef het tot de 7e inning spannend.

De Bussumse ploeg speelt volgende weekend een heuse dubbel. Zaterdagavond reizen zij af naar Huizen voor een treffen met de Zuidvogels. Zondagmiddag ontvangen zij dezelfde tegenstander in Bussum. Ik ben benieuwd wat dit allemaal voor de wedstrijdbollen gaat betekenen…

Tsjuus,

Helmut