Dubbele winst HCAW3 in Gooische derby

’t Was een memorabel weekend afgelopen weekend. In een ouderwetse “dubbel” versloeg HCAW3 het tweede team van Zuidvogels twee maal (6-26 en 31-3) en daarmee behielden de Bussumse reserve-reserves de leiding in de Derde Klasse A.

Op zaterdagmiddag hielden de Zuidvogels op eigen veld open huis. Liefst 26 Bussummers wisten de thuisplaat te bereiken en het was uitsluitend aan de als reliever optredende tweede honkman Koen van Joolen te danken, dat de Huizer formatie in de laatste twee innings toch nog enkele punten scoorde.
Starter Paul Bus, die een week eerder de lastige uitwedstrijd tegen Robur ’58 nog met een twijfelachtige blessure aan zich voorbij liet gaan, durfde het tegen de Huizer reserves wel weer te proberen. En omdat hij geen enkel punt tegen kreeg, kan hij helaas nog steeds pochen over zijn ERA van nul.
Hoogtepunt van de dag was het etentje na de wedstrijd, waarbij coach Berrevoets zich samen met een aantal van zijn favoriete basisspelers te goed deed aan een saté Ossenhaas in een Bussums steak house vlakbij het station.

Ook de wedstrijd van zondag werd geen moment spannend. Heuvelartiest Jariño Koenen gunde de Huizers nog geen honkslag. En het was opnieuw een speler uit de veldgroep die de Zuidvogels de kans gaf hun eer te redden; Roy Berrevoets kreeg zonder steun van zijn veld alle Huizer punten tegen. Aan
slag timmerden vier Gooische sluggers de bal het veld uit: Daco Bogaard, Jariño Koenen, Niels Lam en Ronald de Jong mochten hun bal zelf halen (het blijft natuurlijk Het Derde). HCAW3 had zo veel plezier, dat Zuidvogels er uiteindelijk op moest wijzen dat de wedstrijd was afgelopen. De meeste HCAW- ers hadden het idee dat ze nog maar net over de helft waren. En zo zie je maar meer, “time flies when you’re having fun”. Al met al dus was het dus best grappig, maar het is toch jammer dat een weekend vol honkbal zo weinig met honkbal te maken had.

Tsjuus,

Helmut