HCAW3 eenvoudig langs Caribe

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zondag. Liefst vier homeruns hielpen HCAW3 aan een 15-1 overwinning tegen het altijd lastige Caribe.

Omdat de Groninger tegenstander pas tegen 14.00u de Bussumse Baseball valley wist te vinden, waren de spelers van HCAW3 genoodzaakt de tijd te doden met een spelletje Hooghoudt. (Het record was 36 en daarmee meteen ook het hoogtepunt van de dag.)
Na de uitstekende wedstrijdbollen van Crispijn Jongsma begon het zonnetje te schijnen en HCAW3 te slaan. Al direct in de eerste inning homerden Tom Urbanus en Ronald de Jong, waardoor de voorsprong al vroeg een feit was. In de daarop volgende slagbeurten sprokkelden de Bussumse reserve-reserves gestaag de benodigde punten bij elkaar, terwijl zij ook in het veld weinig problemen kenden. Het was uiteindelijk starter Paul Bus zelf, die met een wilde worp de Groninger eer redde en daarmee en passant de eerste shut-out van het seizoen vergooide. Het kostte Bus terecht de Beer. Die ging naar Ronald de Jong. Met twee homeruns en twee singles was De Jong aanvallend veruit de beste Gooische slugger.

Coach Berrevoets probeerde de dag nog op te leuken met een spontaan ingelaste rondvraag, maar omdat niemand wat te vragen had, ging ook dat initiatief uit als een nachtkaars.

Tsjuus,

Helmut