Eerste shut-out HCAW3

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zondag. Tegen het altijd lastige Falcons behaalde HCAW3 de negende zege van het seizoen en deed dat middels een heuse shut-out. Geen enkele Poldervogel wist de thuisplaat te bereiken, zodat de Bussumse reserve-reserves al na zesëneenhalve inning het materiaal weer konden inpakken.

HCAW3 begon het duel met Tom Urbanus op de heuvel. De Kees Jansma van Het Derde gooide vijf puike innings, waarna Joost Boschhuizen het werpen van hem overnam. Met zijn Ardenner bal hield ook Boschhuizen de zwakke slagploeg van Falcons moeiteloos in bedwang.
Aan slag startten de Bussummers matig. In de openingsslagbeurt werd niet gescoord en dat was voor het eerst dit seizoen. Ook de tweede inning leverde de thuisploeg geen punten op. Pas toen iedereen een keer aan slag was geweest kwamen de Goosche sluggers langzaam op gang. Gestaag werd de voorsprong opgebouwd en een homerun van Koen van Joolen bepaalde in de laatste slagbeurt de eindstand op 15-0. Dat zag ook catcher Demis Rosa, die aanstaande woensdag een kijkoperatie ondergaat. One Eyed Rosa zal daardoor helaas tot de zomerstop zijn uitgeschakeld. Wij wensen hem veel succes.

De Beer ging naar Urbanus, die daarmee zijn heuveloptreden zag worden bekroond. Hij verzorgt volgende week dus de broodjes bij de uitwedstrijd tegen Blue Hakws. Wij zijn nu al benieuwd naar zijn Bollen van Zwolle.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Opvallend was de afwezigheid van ex-coach en ex-pitcher Sander Fokker. Uit onbetrouwbare bron werd vernomen dat hij een niveautje lager meespeelde met het tweede team van Mr Cocker HCAW. Onbevestigde geruchten beweren dat Fokker in de huidige vorm zelfs moet gaan oppassen voor degradatie naar Het Eerste. Coach Berrevoets ontkende overigens dat disciplinaire maatregelen aan dit opmerkelijke voorval ten grondslag zouden liggen.