HCAW3 verslikt zich in Blue Hawks

’t Was een memorabele dag afgelopen zondag. Na negen opeenvolgende zeges leed HCAW3 zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Blue Hakws won met 12-7. Het werd dus geen mooie pinksterdag voor de Bussumse reserve-reserves. Het regende en er werd kansloos verloren.
Al tijdens de pre-game bleek HCAW3 niet lekker in z’n vel te zitten. Bij het traditionele spelletje hooghouden werd de tien al nauwelijks gehaald. Door de regen was dit de enige vorm van warming-up, en dan tellen we het toepen in de dug-out voor het gemak even niet mee. Na bijna drie uur wachten kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

De eerste twee innings gingen gelijk op, maar bij een 1-1 stand in de derde slagbeurt liep HCAW3 uit naar 1-5. Aan de hemel was inmiddels een bleek zonnetje verschenen en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas, met onder andere een daverende drie-puntenhomerun maakten de Blauwe Havikken direct in hun volgende slagbeurt gelijk. In de vierde inning liepen de Gooische sluggers echter weer uit. Door twee punten tilden zij de stand naar 5-7. Het waren de laatste twee punten die zij scoorden. Langzaam maar zeker voerde de Zwolse slagploeg de druk op, en hoewel HCAW3 er nog een aantal keren goed uitkwam, moesten zij in de zesde inning toch het hoofd buigen. Blue Hawks ging erop en erover: 10-7. In de resterende drie slagbeurten konden de HCAW3-ers geen potten meer breken en bleef het totaal aantal Bussumse honkslagen steken op zes(!). Met nog drie punten in de achtste inning bepaalde de thuisploeg de eindstand op 13-7.

Tsjuus,

Helmut