HCAW 3 bindt Run 71 aan zegekar

Het was een memorabele dag afgelopen zondag. In het zonovergoten Oldenzaal wist HCAW 3 haar ongeslagen status van de afgelopen jaren tegen Run te behouden door een zwaarbevochten 11-8 overwinning. Daar zag het aanvankelijk trouwens niet naar uit, aangezien de pre-game toch duidelijk in Twents voordeel uitviel. Zelden heb ik een ploeg met zo’n toepasselijke naam gezien! Runners van alle nationaliteiten vlogen, rennen, sprongen, en liepen hard (en druk) in (en uit) het veld tijdens de BP. Forrest Gump had hier een puntje aan kunnen zuigen. Opvallend detail waren de buitengewoon waardevolle aanwijzingen van de coach (uit elkaar!). Als klap op de vuurpijl, en als bewijs dat ze ook best konden stilzitten, werden de outfielders vervolgens gedwongen op één knie gezeten te kijken naar de verrichtingen van hun binnenveldcollega’s. Kortom: na zoveel machts- en enthousiasmevertoon begonnen de Bussumse reserve-reserves met het lood in hun schoenen aan de daadwerkelijke confrontatie.

De eerste 6 innings ging de strijd gelijk op ondanks hard slagwerk van Niels Lam en homeruns van Ronald de Jong en playing captain/coach Berrevoets. HCAW 3 scoorde in een gestaag tempo 6 punten, en Run kwam steeds netjes terug. In de 7e inning met een stand van 7-6 in het voordeel van Run en de honken vol bleek Ronald de Jong mans genoeg om zijn toch al mytische properties aannemende reputatie nog verder op te krikken. Met een machtige zwaai op de eerste pitch legde hij de bal op het pupillenveld, daarmee dus 4 punten (en de beer) aantekenend. Nadat gastpitcher Maarten het werpen van onze Braziliaanse heuveltroef Jariño had overgenomen bleek Run niet meer in staat voldoende vuist te maken om onze Gooise helden in verlegenheid te brengen. De frustratie over deze onmacht resulteerde overigens in Twentse acties die in de ogen van deze reporter niet op een honkbalveld thuishoren; als en niet nader te noemen ex-coach zelfs boos wordt, dat moet er wel iets aan de hand zijn. En zo bleek het oude spreekwoord weer eens meer dan waar: hardlopers zijn inderdaad doodlopers…….

Günther von Römertopf