HCAW3 nipt langs Robur ’58

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zondag. In zo’n typische eerste- werkdag-na-de-vakantie sfeer behaalden de Bussumse reserve-reserves een benauwde zege op het altijd lastige Robur ’58 uit Apeldoorn (6-4).

Reeds in de eerste slagbeurt namen de bezoekers een 0-2 voorsprong en ondanks deze vroege wake-up call lukte het de Gooische sluggers maar moeilijk om te ontwaken uit hun zomerslaap. Wrijvend in de ogen na weer een curve-ball van good-old Hans Kunnen slaagden zij er de eerste twee innings
niet in te scoren. Twee maal volle honken met slechts 1 man uit bleek nog niet aan hen besteed. Pas in de derde gelijkmakende slagbeurt was het raak. Koen van Joolen opende met een tweehonkslag, hij werd binnengeslagen door Ronald de Jong, die op zijn beurt weer kon scoren op een klap van Joost
Boschhuizen. Na nog een tweehonkslag van Demis Rosa kon Boschhuizen het derde punt voor HCAW3 aantekenen.De niet echt geruststellende voorsprong ten spijt, sukkelde HCAW3 weer in
slaap. Liefst 10 opeenvolgende slagmensen slaagden er niet in het eerste honk te bereiken. Het was uiteindelijk Daco Bogaard, die met een bloop shit double in het rechtsveld de ban brak. Met twee nullen en Bogaard op het tweede honk was Robur’s derde honkman vervolgens zo vriendelijk de bal over het eerste honk te gooien, waardoor Bogaard het vierde Bussumse punt kon binnenlopen. Hits van opnieuw Van Joolen en De Jong zorgden voor een 6-2 voorsprong voor HCAW3. Ondanks enkele penibele momenten kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. Jarino Koenen, die het werpen na vijf innings had overgenomen van Paul Bus, moest de Apeldoornse formatie in de achtste inning nog wel twee punten toestaan.De Beer ging naar Koen van Joolen, die daarmee tevens de uiterst verantwoordelijke taak kreeg toebedeeld om volgende week de wedstrijdbollen te verzorgen tegen The Blokes uit Veendam.

Tsjuus,

Helmut

P.S. De meest opvallende worp kwam afgelopen zondag niet van een speler, maar van een spelersvrouw: Nathalie Urbanus gaf slugging utility player Tom zijn eerste kind. Deze kerngezonde peanut draagt de naam Casper, vernoemd naar het grote voorbeeld van papa en het eerste vriendje van mama.