HCAW3 klopt The Blokes

’t Was weer een memorabele dag afgelopen zondag. Voor een uitzinnig thuispubliek won HCAW3 het belangrijke duel tegen The Blokes uit Veendam. Hoewel het kampioenschap niet direct van deze wedstrijd afhing (kampioen word je immers tegen de kleintjes), kwamen de Bussumse reserve-reserves wel een stapje dichterbij het einddoel.

Zoals vaak bij HCAW3 was het publiek ook dit keer weer de grote winnaar. Van heinde Bergschenhoek) en verre (Hengelo) waren supporters toegestroomd om in het zonnetje, onder het genot van een koud roseetje een waar honkbalfeest mee te maken. Een enerverend duel, met onder meer vier homeruns, drie gemiste hoge ballen, twee dubbelspelen en een ex-hoofdklasse scheidsrechter, eindigde na acht-en-een-halve innings in een verdiende overwinning voor de Gooische sluggers (11-7).

Na “drie op, drie af” voor de Groningse bezoekers, sloeg HCAW3 meteen in de eerste slagbeurt toe. Lead-off Daco Bogaard joeg de eerste slagbal snoerhard het veld uit, waarna hits van de kersverse papa Urbanus, De Jong, Berrevoets en Van Joolen voor een 4-0 voorsprong zorgden. In de daaropvolgende slagbeurten werd deze voorsprong gestaag uitgebouwd, waarbij de homerun van Tom Urbanus de meest opvallende klap was. Na vijf innings stond een 10-1 tussenstand op het imaginaire scorebord en tekende een afgang zich af voor de Kerels uit het Hoge Noorden. De gasten bleken in de
zesde inning echter over veerkracht te beschikken en lieten zien waarom zij nog altijd tot de titelkandidaten behoren. Honkslagen, vier wijd en een driepunten-homerun brachten The Blokes terug in de wedstrijd (10-5). Jariño Koenen nam het werpen over van Paul Bus en deed wat er van hem werd verwacht; hij kreeg een daverende homerun tegen van de grootste man van het veld, maar liet het niet verder komen dan dat. Roy Berrevoets, met vier uit vijf de beste slagman, scoorde nog een keer voor HCAW3.

Omdat De Beer en kinderen nu eenmaal goed samengaan, reikte Demis Rosé hem na de wedstrijd uit aan Tom Urbanus (red. die hij, zoals een echte professional betaamt, vervolgens opdroeg aan zijn pasgeboren zoon Casper). Het verwekken van een zoon is blijkbaar al voldoende om Man of the Match te worden.

tom_casper

Volgende week speelt HCAW3 uit tegen Caribe, de laatste Groningse tegenstander van het jaar. Kaarten voor deze wedstrijd zijn gratis af te halen bij de bekende voorverkoopadressen.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Zondag 24 augustus speelt HCAW3 de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Blue Haws. Mochten er gegadigden zijn voor het werpen van de eerste bal, dan kunt u contact opnemen met ceremoniemeester Sander Fokker (06-23367054). Aanvragen voor “streaken” worden ook persoonlijk door hem afgewerkt.