HCAW 3: 2 PUNTEN RIJKER MAAR EEN ILLUSIE ARMER

Het was weer een memorabel weekend. Afgelopen week werd ter voorbereiding op de wedstrijd tegen het Groningse Caribe de jaarlijkse BBQ georganiseerd. In innige samenwerking hadden Chris, Maurice Postmeier en Danny vd Zwembroek een prima programma in elkaar gedraaid. Het feest begon om 12:00 in één van de gezellige havens van Lelystad. Daar stond “skipper” Theo (wel baard, geenpet) met zijn Hestia te wachten op de landrotten om vervolgens het ruime sop (voormalig Zuiderzee) te kiezen. Gelukkig trok de mist snel op, en werd het een zonnige aangelegenheid.

Toen de zeilen gehesen waren mochten de blikjes open. Hoogtepunt (Dieptepunt?) van de middag werd de zwempartij van Koen en Ronald. Waar Koen op zeker het trappetje wist te vinden werd Ronald kilometerslang achter de voortrazende boot (4.3 knopen, net geen rits) aangesleept. De meest gespierde aller Gooise sluggers slaagde er slechts met uiterste krachtsinspanning in zich weer binnen de boot de werken. Dat viel toch wel effe tegen! Hier viel duidelijk iemand van een voetstuk…. De grappen waren dan ook niet van de lucht (De Jong heeft de touwtjes in handen, De Jong mist de boot, De Jong valt tussen wal en schip, De Jong gaat nat, De Jong was de hele middag in touw, Zeildag HCAW 3 valt in het water, wat goed is komt bovendrijven, De Jong zwemt tegen stroming in, De Jong kan er geen touw aan vastknopen, De Jong houdt het hoofd boven water, De Jong als een vis in het water, De Jong moet alle zeilen bijzetten, De Jong vindt kink in de kabel, De Jong aan het lijntje gehouden, etc. etc.) Nadat de 55.000 kilo staal weer veilig in de haven was opgeborgen vertrok de hele bups naar het strand voor de eigenlijke BBQ. Opvallend hier was met name dat Demis gewoon doorging waar hij vorig jaar was opgehouden; de rosé viel weer prima en er waren toch geen stoelen. Het vlees, de sausjes, en de salades bleken prima te smaken en geen van allen genoeg salmonella te bevatten om problemen te veroorzaken. Vervolgens bleek wederom dat het niet Ronald’s dag was. Een klein wespje wist namelijk zijn angel feilloos in de nek van de korte stop te prikken. Al met al toch een zeer geslaagd evenement. In het verleden bleek de BBQ nog wel eens invloed te hebben op de prestaties van de volgende dag. Zondag bleek de rauwe saté het team gelukkig niet aangetast te hebben. Na wederom een enerverende rit naar boven (McDonalds, basilicumvelden, het witte-auto-in-de-berm-van-de-A7-plan) vervoegde het gezelschap zich in Groningen voor de wedstrijd tegen Caribe. Over deze wedstrijd valt gelukkig verder niet zoveel te vertellen; het werd 15-3 voor de gooise rijkeluis-zoontjes. “Skipper” Berrevoets (geen baard, wel pet) moest het doen zonder Tom en Ronald, en dat bleek ook uit de homerun-productie op het eerste veld van Caribe. Het “grand total” bleef namelijk steken op 0 (nul). Maar: punten zijn punten, en tevreden keerde de ploeg dan ook huiswaarts. Volgende week de voorlaatste wedstrijd van het
seizoen: Falcons. Zal mij benieuwen.

Günther von Römertopf