HCAW3 draait warm

´t Was een memorabele dag afgelopen zondag. Uit bij het altijd lastige Falcons won HCAW3 zijn voorlaatste competitiewedstrijd met grote cijfers. Na zeven innings waren alle ballen gevallen en bleef de Bussumse teller steken op 41. De Falcons bleken geen hoogvliegers; niet één poldervogel wist de thuisplaat te bereiken.

Aan slag waren de Gooische sluggers oppermachtig. Daartoe aangemoedigd door de scheidsrechter (“ik geef alles slag”) sloegen zij er lustig op los. Zelfs toen Falcons de batterij verwisselde, trommelde de Bussumse slagmachine als een Duracel-konijntje door. Uiteindelijk leverde dat drie dozen hits op. Vooral Beerwinnaar Daco Bogaard was met 8 uit 9 goed op dreef. Maar ook Tom Urbanus (7 uit 8) deed het niet slecht. Jammer dat zijn zoontje Casper de uitdrukking “Slapen doe je ´s nachts” nog niet op waarde weet te schatten, anders had Tom zeker vrolijker gekeken bij al die honkslagen en RBI´s.
Ex-coach en ex-pitcher Sander Fokker kondigde voor de wedstrijd aan ook papa te worden. Met een tweeling overdrijft hij wel een beetje, maar felicitaties zijn desalniettemin op z´n plaats. Fokker sloeg zowel voor Dave als voor Daisy drie hits, waardoor zijn totale seizoensproduktie meer dan verdubbelde! Ook Jeffry Hollak bewees zijn slaggemiddelde met zes honkslagen een grote dienst.

Verdedigend nam coach Roy Berrevoets geen enkel risico en liet hij Ronaldinho de Jong, Jariño Koenen en zichzelf buiten de basis. Ook werper Paul Bus was het slachtoffer van de fanatieke dadendrang van de Bussumse topcoach. Lijdzaam zag hij toe hoe Berrevoets Koen van Joolen als starter naar de heuvel dirigeerde en daarmee de wedstrijd meteen al op slot gooide. Van Joolen kreeg in zes innings slechts 20 slagmensen tegenover zich, waardoor voor volgende week qua werpers zelfs een luxe-probleem dreigt te ontstaan.

Volgende week speelt het derde alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het wordt tevens de belangrijkste voor de Bussumse reserve- reserves, want die dag wordt ook de traditionele Poppetjesdag gehouden. Alle spelersvrouwen zijn uitgenodigd zich aan hun eigen mannen te vergapen,
terwijl zij op de tribune genieten van een onvergetelijke VIP-behandeling.

Tschüss,

Helmut

P.S. Ook voor poppetjes zonder uitnodiging kan deze wedstrijd de moeite van het bijwonen meerd dan waard zijn. Want mocht HCAW3 onverhoopt winnen, dan behoort een klein kampioensfeestje zeker tot de mogelijkheden. Groepies kunnen zich aanmelden op telefoonnummer: 06-23367054.