Sprookjesopstelling helpt HCAW3 langs ridders

’t Was een memorabele dag afgelopen zondag. Tegen de Knights uit Leek proefden de Bussumse reserve-reserves eindelijk weer eens het zoet van de overwinning: 18-8. Na nederlagen tegen Blue Hawks en Tex Town Tigers husselde coach Berrevoets zijn team behoorlijk door elkaar en toverde een geheel nieuwe opstelling uit zijn pet. Het infield werd een kwartslag gedraaid, bekende namen
moesten op de bank plaatsnemen en leden van de pitchersgroep werden als veldspelers ingezet. De meest opmerkelijke ingreep was een nieuwe Bussumse heuveltroef. Koen van Joolen wierp vijf innings en verdiende daarmee zijn eerste “win” ooit.

De eerste twee innings kwamen beide teams niet tot scoren. HCAW3 wist zich geen raad met de draaiballen van de startende werper van de Groningers, die de eerste zes Gooische sluggers op rij uitmaakte. Pas in de gelijkmakende helft van de derde inning bereikte de eerste HCAW3-er de thuisplaat. In de vierde inning echter, was het de beurt aan Knights. Met twee uit stelde een
verre tweehonkslag de ridders in staat twee keer te scoren. Op een “drieslagdoorgeschotenbal” werd het zelfs 1-3. De volgende drieslag leverde gelukkig wel een nul op en HCAW3 mocht weer slaan. Met een tien punten rally bracht de thuisclub de stand op 11-3, waarna de wedstrijd routinematig werd uitgespeeld. Een wilde worp maakte in de gelijkmakende zevende slagbeurt een einde aan deze “draak van een wedstrijd”.

De Beer ging naar Jeffrey Hollak, die na een wat kwakkelende seizoensouverture zijn ritme als slagman weer hervond. Paul Bus was hard op weg de Beer in de wacht te slepen, maar door een moment van onoplettendheid wisselde coach Berrevoets onbedoeld zijn aangewezen slagman. Wie ook ritme
had, was ex-coach, ex-pitcher en ex-geblesseerde Sander Fokker. Fokker kan alleen geen maat houden en kwam derhalve niet in aanmerking voor de Beer.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk waar coach Berrevoets met zijn gedachten was, toen hij de opstelling maakte… Berrevoets is verliefd!