Monsterzege voor HCAW3

Petje af voor Bussumse reserve-reserves

Afgelopen zondag ontving HCAW3 in een bloedhete Bussumse Baseball Valley het eerste team van Drachten. De onderaan de ranglijst bungelende Friezen waren niet opgewassen tegen het Gooische slaggeweld. Het werd uiteindelijk 25-5 en zo behielden de Bussumse reserve-reserves de koppositie in het rechterrijtje van de buitengewoon aantrekkelijke 2e Klasse A.

Na een welverdiende zomerstop verraste Jeffry Hollak de spelersgroep van HCAW3 met een tas vol nieuwe petten. Via zijn goede contacten in het Haarlemse had Hollak tijdens de Honkbalweek elektronicagigant Sony weten te strikken als pettensponsor. Getooid met deze prachtige hoofddeksels kon de dag eigenlijk al vanaf het begin niet meer stuk. Zelfs het ontbreken van de pasteitjes van Danny Wout, mocht de pret niet drukken.

Ondanks de jaarlijkse team-BBQ een dag eerder, startten de Bussumse gastheren direct goed. Na 3 innings stond het 22-0 en was het tijd voor de hoofdscheidsrechter om even een kwartiertje in de kleedkamer bij te komen van de hitte. Dit bood Drachten de gelegenheid ook eens een tijdje niet in het veld te staan, wat hun spel behoorlijk ten goede kwam. De resterende drieëneenhalve innings werden onder leiding van de tot plaatscheidsrechter omgetoverde veldscheidsrechter plichtmatig uitgebald.

Alleen Sander Fokker wist zich nog te onderscheiden. Tijdens zijn eerste weekend proefverlof bleken de medicijnen van deze sympathieke Haarlemmer nog niet echt aan te slaan. Desondanks had hij met drie striemende hits een groot aandeel in de zege. En ook zijn kwaliteiten als fielder bleken keer op keer van doorslaggevende betekenis. Met gevaar voor lijf en leden blokte hij als linksvelder zelfs een bal met zijn tok die hij niet om had! Maar het hoogtepunt was toch wel zijn optreden als honkloper. Fokker blies zelfs het aloude “hé-pitchie-pitchie” weer nieuw leven in. Het leverde hem niet De Beer op, die ging naar de kersverse vader Paul Bus. Wat zal Robin blij zijn met die grote knuffel.

Aanstaande zondag komt het altijd lastige RCH 2 op bezoek en zal blijken of de nieuwe petten een blijvende stimulans zijn.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Alvast vooruitlopend op de grote dag kan ik namens de organisatie melden dat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen (zondag 29 augustus tegen Badhoevedorp) volledig in het teken zal staan van de Poppetjesdag 2004.

P.S. 2 Robin is een jongetje