Goedgemutste HCAW-pitchers delen 3 sombrero’s uit

Bussummers in gezapig potje gemakkelijk langs WSB

Kent U dat gevoel? Dat je vindt dat Ajax in 1995 de finale tegen AC Milan domineerde? Dat je je leukste kleren aan hebt en dat mensen je overal TOCH heel raar aankijken? Dat je in Engeland gewoon aan de goede kant van de weg blijft rijden? Kortom: dat je ervan overtuigd bent dat het A is, terwijl de feiten op B wijzen? Dat gevoel bekroop mij toen ik vanochtend voor het schrijven van dit stukje het scoreblok er voor de verandering eens bij pakte.

Tijdens de wedstrijd was ik steeds onder de indruk dat het aanvallend een gedegen en verdedigend juist niet zo’n bijzonder potje was. Sinds coach Berrevoets vorige week zijn aanval aan de praat kreeg lijkt het aan slag wel goed te komen. 16 Gooise hits en 8 keer 4 wijd leverden uiteindelijk 13 punten op. Maar dan de pitching. Zoals gezegd voelde het tijdens de wedstrijd niet zo, maar Jeroen en Jarno slaagden erin samen 17 keer 3 slag te gooien; voorwaar een prestatie van formaat. 3 Apeldoorners gingen zelfs 3 keer met een strike-out aan de kant!

De beer was voor Jarno Koenen. Niet vanwege zijn homerun, niet vanwege zijn vlekkeloze relief-optreden, maar vanwege het feit dat hij deze week nog geen vader werd zodat we überhaupt van zijn Braziliaanse aanwezigheid konden genieten. Iedereen hoopt dat Suzan de nieuwe Koenen-telg nog op z’n minimumst 8 dagen inwendig kan houden, zodat Jariño volgende week in de topper tegen het Haarlemse Driemteam van de partij is.

Zoals gezegd: volgende week de koploper. Thuis. Zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf

P.S. Na het succesvol verdedigen van een dissertatie over zijn ontwikkeling als sporter is de laatste HCAW 3-er zonder diploma nu ook professor: Jeroen Hubert is afgestudeerd aan de Johan Cruijff- academie. Maar dat is natuurlijk logisch!