Voormalig vliegtuigbouwer stond en had dus zon

Keetelaar haalt uit met twee imposante doubles

Bussum, vrijdag 14 augustus 2009 – Na het eerbetoon aan de hitsingle Drop it Like it’s Hot in Alkmaar, bleken tijdens de thuisconfrontatie met Alcmaria niet de hoge maar juist de grondballen lastig. Een paar schoonheidsfoutjes daargelaten, wonnen de Reserve Reserves uiteindelijk echter gemakkelijk met 9-3.

Bij een wedstrijd van de Reserve Reserves is de kans dit seizoen circa vijftig procent dat een linkshandige werper op de heuvel start die vervolgens strike-out na strike-out noteert. Waar het normaliter de Braziliaan Da Souza betreft, was het tegen Alcmaria echter zijn bebrilde en ietsje langere evenknie Ban den Brabo. Bij afwezigheid van El Papi Bronner mocht de – normaliter als closer ingezette – werper ditmaal zijn geluk beproeven als starter. Volledig in stijl van eerdergenoemde Da Souza noteerde de eendagsstarter vrij overtuigende cijfers, met 12 strike-outs in 6 2/3 innings.

Het op papier verzwakte HCAW2 – immers, de Kroatische catcher Andrlik, Papi Bronner en Remco Tolenaar ontbraken – toonde tegen het tweede team van Alcmaria weer aan efficiënt te kunnen honkballen. Met een prima rendement uit het aantal honklopers werd gaandeweg de wedstrijd keurig uitgelopen naar een solide 3-0 voorsprong. Daar de werper van de Alkmaarders aardig zijn mannetje stond, hadden de Bussummers tot het einde van de wedstrijd moeite de score verder uit te breiden.

Dit meen je niet
Niet voor het eerst sinds de zomerstop was het De Peanut die de thuisploeg voorzag van aanvallende impulsen. Inmiddels niet eens meer verrassend sloeg de kleine blonde alleskunner luchtig eenmaal de bal ín het hek en eenmaal erover (zij het met een stuit).In combinatie met een lelijke plophit halverwege de wedstrijd, noteerde De Peanut een aardige 3 uit 4 en legde daarmee de basis voor een stevige portie fysieke malheur, want na de negen innings ‘s avonds en een tennispartij eerder op de dag, kon Koene nauwelijks nog lopen.

Twee stuks 1B
Verder was het de avond van twee eerste honkmannen. Voormalig vliegtuigbouwer Fokker mocht plaatsnemen op positie nummer drie en deed van zich spreken. Waar de wedstrijd in Alkmaar werd ontsierd door een aantal gemiste vangballen, bleken ditmaal juist de ‘grounders’ plaaggeesten voor de Bussumse defensie. De onfortuinlijke vliegtuigbouwer werd enkele malen listig het slachtoffer van de wispelturigheid van de stuit, hetgeen het goede gemoed echter niet kon breken. Het ijzersterke credo ‘als je staat heb je zon’ werd overtuigend eer aan gedaan, want de beste man herstelde zich knap met een sluwe stootslag-honkslag. Ook de andere eerste honkman in de selectie deed stevig van zich spreken. Robbert Keetelaar, de man die vaak juist vóór de wedstrijd het beste in vorm is, sloeg weer eens twee brute dajakkers en joeg daarmee drie man over de thuisplaat.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een solide 9-3 overwinning, waarmee de Reserve Reserves tijdelijk weer opduiken in de top twee van de Tweede Klasse A.
sander

Fokker in z’n element (zonder bal in de buurt dus)