Angst voor de Bussumse kampioen regeert

Bond gezwicht onder druk uit de hoek van nieuwe tegenstanders Onbekend maakt onbemind. Dat moet de conclusie zijn na het bestuderen van de nieuwe regel die dit seizoen, uit het niets, in het KNBSB regelboekje is opgenomen: Regel 8.01 f. – (nieuwe regel) Een werper moet visueel kenbaar maken aan de plaatscheidsrechter, de slagman en eventuele honklopers met welke hand hij voornemens is te werpen, wat gedaan kan worden door zijn handschoen aan zijn andere hand te dragen terwijl hij in contact is met de werpplaat. Het is de werper niet toegestaan met zijn andere hand te werpen totdat de slagman is uitgemaakt, de slagman honkloper wordt, een inning is afgelopen, de slagman wordt vervangen door een pinch-hitter of de werper een verwonding oploopt. Indien de werper van werphand wisselt gedurende een slagbeurt omdat hij een verwonding heeft opgelopen, mag de werper voor de rest van de wedstrijd niet meer met zijn oorspronkelijke werphand werpen. De werper mag niet ingooien wanneer hij van werphand wisselt. Wijziging van werphand moet duidelijk aan de plaatscheidsrechter kenbaar gemaakt worden. De vriendelijke Bussumers zijn voor het seizoen 2010 ingedeeld in de 1e Klasse B, samen met een paar handen vol andere teams die niet eerder (of nauwelijks eerder) als opponent fungeerde. Natuurlijk wordt er dan, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, goed gekeken naar de diverse media en berichtgeving over seizoen 2009. Kennelijk is het scouting bericht op deze website ook opgepikt! De bond is ingeschakeld, en de Reserve Reserves moeten de komst van de (dubbel) handige  Amerikaan afzeggen.