Gagarin sloopt Survivors (en moreel mede-slagmensen)

Amsterdam, 18 mei 2012 – Gemotiveerd door de uitslagen van het afgelopen weekend traden de Reserve Reserves op Hemelvaartsdag weer in het strijd- en slagperk. En tja, te flauw eigenlijk, maar toch, de Survivors overleefden de Bussumse dadendrang niet. In een voor de verandering aangename temperatuur werd het in de Vallei 8-0 voor de thuisploeg.

Omdat er zondag weer een wedstrijd op het programma staat koos de GGL deze keer ‘ns niet voor een start voor De Souza. Geen rare keuze zou je zeggen, maar toch zorgde de opstelling voor enige beroering. Niet VGM of Jariño mocht de heuvel bestijgen, maar de dit seizoen herboren NoNoJoe kreeg de bal voor de eerste innings. Nog steeds geen rare keuze, dat was dan ook niet de reden voor de consternatie. Maar omdat de teamfoto gemaakt moest worden waren ook alle andere Reserve Reserves aanwezig, en dat zijn er gewoon teveel om allemaal tegelijk op te stellen. De PC zal zich daarom bij de KNBSB hard maken voor een re-entry-regel en de mogelijkheid voor designated-players. Hoe heerlijk zou het zijn voor de GGL als hij Krijtje op het honk zou mogen wisselen voor Remmie, als Krijtje de bal een keertje niet de tuin uit tikt? Ook voor de ribbies voor de slagmensen ná Krijtje zou het niet verkeerd zijn. Maar goed, toen het gravel was nedergedaald kon iedereen met een glimlach en minimaal één honkslag naar huis.

Het verschil in de wedstrijd werd direct in de eerste inning al gemaakt. Onder leiding van Gagarin werden de Reserve Reserves de wedstrijd in gelanceerd, tien slagmensen zorgden voor 6 punten. Na de vier wijd van Edgar sloeg Gagarin met een goed gemikt tripple in het linksveld (!) het eerste punt binnen. De lanceerknop bleef daarna bij hem nogal hangen want in dezelfde inning volgde ook z’n tweede honkslag. In de derde inning was hij met een dubbel alweer aan z’n derde honkslag toe, waarna in de vijfde en de zevende inning honkslag nummer vier en vijf geproduceerd werd. Leuk voor hem, maar met 12 uit 17 heb je een slaggemiddelde van .706, en dat is niet echt motiverend voor je medespelers.


Gagarin trippelt

Rikkie en Remmie deden ook goede zaken op het vlak van de gemiddeldes, beiden gingen vanuit de bodem van de slaglijst één-uit-twee. Ook de kwaliteit die Ed de Kroket in de vorige wedstrijd al toonde, toen nog zonder cijfermatig resultaat, kwam tegen Survivors boven drijven. Hij was na Gagarin de enige Bussumer die meer dan één hit kon vieren.

Verdedigend zit het behoorlijk snor bij de Bussumers, er worden weinig fouten gemaakt, en nu blijkt ook dat als De Souza er niet is, er een aardig balletje gegooid kan worden. NoNoJoe pakte de eerste vier innings, en wist de vier hits die hij moest toestaan lekker te verdelen. De Survivors wisten daardoor op zijn werpen niet eens het derde honk te halen. De eerste berichten vandaag op Facebook over zijn al dan niet pijnlijke arm zijn ook hoopgevend.

De laatste vijf innings waren voor VGM, net als de “Win”. Zijn op een curveball lijkende splitfinger en zij fastball wist hij feilloos op de spots te gooien. Hij hoefde daardoor maar één honkslag toe te staan.

De kers op de taart kwam niet van het veld in Bussum, maar uit Amsterdam. Alcmaria Victrix won van de Mokum Hawks en zorgde er daarmee voor dat de 11 tegenstanders uit de Eerste Klasse A nu al minimaal twee verliespartijen moeten schrijven. De Bussumers staan daarmee echt los van de concurrentie!