Reserve Reserves weer te sterk voor Survivors

Amsterdam, 18 juni 2012 – Afgelopen weekend werd er weer ‘ns overdag gebald. Tegenstanders, en tevens slachtoffers, waren de TIW/Survivors die na de 8-0 nederlaag in mei, ook in juni weinig in te brengen hadden. Het werd in 7 innings 1-11 voor de Bussumers.

De selectie van de Diemenaren was in tegenstelling tot vier weken geleden zo goed als compleet, dus inclusief de voormalig HCAW’ers die de vorige ontmoeting aan zich voorbij hadden laten gaan. Echt veel maakte het niet uit. Ok, er werd nu wel gescoord, maar het bleef bij één punt en de vier geproduceerde honkslagen waren er één minder dan in de vorige wedstrijd.

De eerste twee innings ging het nog gelijk op. De Souza stond ze er lekker in te gooien en de twee honkslagen die hij tegen kreeg konden zonder punten worden weggewerkt. Zelf was hij daar medeverantwoordelijk voor, want in de eerste inning legde hij met een onnavolgbare pick-off Nick Hey in de luren, waarna de 3-naar-6 voor de derde nul zorgde.

De Souza gooit ze er lekker in

Remmie zorgde in de derde inning voor het eerste Bussumse vuurwerk en sloeg een hit door het midden. Een prachtig uitgevoerde hit-and-run van Super Seb bracht Remmie naar het derde honk. Gagarin sloeg vervolgens met een opfferingsslag vang-8 het eerste punt binnen. Super Seb kon in dezelfde play doorschuiven naar het tweede honk omdat de midvelder besloot de bal naar het onbemande eerste honk te vuren, in plaats van naar de voor thuis opgelijnde eerstehonkman. De komische actie bleef na de 4-naar-3 van Jariño zonder gevolgen. Stand 0-1.

Net als tegen Quick hadden de Bussumers tegen Survivors één monster inning. In Diemen werd dat de vierde inning. Twaalf slagmensen, acht honkslagen en een foutje zorgde voor acht punten. Super Seb was weer ‘ns goed voor ’n ouderwetse dubbel die ook nog ‘ns goed was voor twee ribbies. VGM miste de kans om zowel de eerste als laatste nul van de inning te worden. Hij dacht even opgelucht adem te kunnen halen toen hij de vierde wijdbal voorbij zag vliegen, maar de meneer in blauw had daar andere gedachten over. Het was dus toch een slagbal, hij moest nog een keer, en leverde een bom naar het oneindig diepe linksveld af. Veel leuker dan vier wijd. NoNoJoe produceerde daarna z’n tweede hit van de wedstrijd, sloeg VGM binnen, en eindigde de wedstrijd met 3-uit-3. Stand 0-9.

In de gelijkmakend vierde inning sloeg voormalig HCAW’er Seb Franke een torenhoge dubbel in het niemandsland tussen de rechtsvelder, eerste- en tweedehonkman, en wist daarmee het enige Survivors punt over de thuisplaat te brengen. Stand 1-9.

De vijfde en zesde inning leverde geen punten op, maar wel een nieuwe route. De PC mocht in de zesde inning Rikkie vervangen in het buitenveld en leek dat nogal zelfverzekerd op te pakken. De eerste fly-ball leverde dan ook een eenvoudige vang  7 op. Bijzonder tevreden met zichzelf, en het feit dat hij kennelijk overal kon spelen, fantaseerde hij al hoe hij de volgende bal, duikend waarschijnlijk, uit de lucht zou plukken. De kans kwam er, maar het liep toch even anders, of beter gezegd, de PC liep net even anders, anders dan had gemoeten om de bal te vangen in ieder geval. Het werd een tripple veroorzaakt door de looproute die toepasselijk de pruimtabak-route werd gedoopt.

In de zevende inning wisten de Bussumers door te drukken. VGM sloeg z’n derde vang-5 van de wedstrijd, NoNoJoe kreeg vier wijd, maar sneuvelde door de door de PC veroorzaakte 4-naar-6. Jopie sloeg met z’n derde hit van de wedstrijd de PC naar twee, waarna beide heren op de klap van Remmie een honk konden doorschuiven. Edgar zorgde er met zijn hit voor dat de twee Bussumers in scoringspositie ook daadwerkelijk konden scoren. Stand 1-11.

In de zevende gelijkmakende slagbeurt hield De Souza de boel dicht waardoor de 1-11 ook de eindstand werd. De cijfers van De Souza (4-1-4-0) waren weer indrukwekkend, maar belangrijker nog is dat deze cijfers behaald werden met een beperkt aantal worpen. Vrijdag moet hij namelijk weer vlammen tegen Terrasvogels, komt dat zien! Maar eerst wacht Quick a.s. woensdag in Amersfoort, voor de liefhebbers: we beginnen een half uurtje eerder, 19:00u.