Zakelijke overwinning tegen Quick

Amsterdam, 16 juni 2012 – Deze week waren de weergoden beter geluimd dan vorige week. De afgelaste wedstrijd tegen Quick kon gespeeld worden in een zonovergoten Vallei. Er was zelfs een ouderwetse sun-delay! De wedstrijd werd zoals van de Reserve Reserves verwacht kan worden gewonnen, al was het niet overtuigend. 11-7.

Met al die avondwedstrijden beginnen de pitching stats er behoorlijk anders uit te zien dan vorig jaar. Naast de ongenaakbare De Souza zijn al vier andere Reserve Reserves opgestaan die de heuvel allen succesvol wisten te verdedigen. Alleen maar wins en saves weten ze te produceren. En ook tegen Quick konden de niet-De-Souza’s een win en een save bijschrijven. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen, want de GGL heeft het nog niet eens nodig gevonden het (nu niet meer) geheime wapen (de PC) te brengen.

NoNoJoe was de eerste niet-De-Souza die een balletje mocht gooien. Het was duidelijk te zien dat hij dat wel ‘ns eerder gedaan had want het duurde tot de derde inning voordat de eerste Quicker een honkslag wist te slaan. Op dat moment vochten de Amersfoorters al een verloren wedstrijd. In de gelijkmakend eerste inning was de finale klap al gegeven. Edgar en Super Seb waren door respectievelijk een hit en vier wijd op de honken gekomen en Jariño had ze met een heerlijke dinger naar het midveld over de thuisplaat meegenomen. Het was 3-0 en dat bleef het ook de eerste vier innings.

In de vijfde inning wisten de Quickers voor het eerst iets terug te doen, maar door scherp veldspel wisten de Reserve Reserves de schade te beperken. Na een lead-off hit wist voormalig HCAW’er Wesley B. een liner over Gagarin z’n hoofd te produceren. Met twee en drie bezet kwam Rosario aan slag, de kwelgeest die met vier uit vier geen slechte avond had. Hij sloeg dus een hit en verwacht werd dat ook Speedy Bernardus vanaf twee zou kunnen scoren. Maar VGM dacht daar anders over. Vanuit het rechtsveld wist hij met een streep en een stuiter de bal in de handschoen van de PC te krijgen. Die toen vervolgens eenvoudig Speedy B. kon uittikken. Stand dus nog maar 3-1.

De feestelijke vijfde slagbeurt van de Reserve Reserves kon beginnen. Edgar begon weer met een hit en Super Seb bracht ‘m, ten koste van een nul, naar twee met een tactische klap naar de korte stop.  Gagarin deed vervolgens wat ie het hele seizoen al doet, een honkslag slaan, goed genoeg om Edgar te laten scoren. Jariño sloeg vervolgens een vang negen en was de tweede nul.

En toen haperde de Amersfoortse verdediging. VGM bereikte het honk met vier wijd, de GKL dubbelde Gagarin over de thuisplaat en de PC volgde met een ploppertje waarop VGM en GKL konden scoren. De PC kon op zijn beurt na een doorgeschoten bal weer scoren op een hit van Rikkie die na geraakt werper voor Remmie door mocht naar het tweede honk. Edgar produceerde toen pardoes z’n tweede hit van de inning en Super Seb volgde met een hit waar Rikkie en Remmie op konden scoren. Volgt u het nog? De stand is hiermee op 10-1 gekomen. En we hadden nog steeds aan slag gestaan als na de vier wijd van Gagarin Jariño niet opnieuw aan slag was gekomen. Nog met z’n kop in de wolken van z’n dinger werd hij na de tweede nul ook de derde nul van de inning.

In de zesde inning begonnen de Quickers met twee tweehonkslagen aan te dringen, maar door sterk veldspel kon er weer slechts één puntje gescoord worden. Een drie-slag-doorgeschoten-bal, schoot door kordaat optreden van de PC toch niet door en Super Seb bewees dat hij niet alleen maar mooi staat te zijn op het eerste honk. Hij maakte de eenvoudige tweede nul door de 5-naar-3 te vangen, maar wist te imponeren door de bal vervolgens hard naar het derde honk terug te gooien waar Edgar een opstomende Amersfoorter kon uittikken voor de derde nul van de inning. 10-2.

Toen in de gelijkmakend slagbeurt bij een laaghangende zon Rikkie de bal vol op z’n knuppel nam werd duidelijk dat het één groot guess-hit-spel was geworden. De scheidsrechters besloten wijselijk tot een sun-delay. En voor de statistieken freaks onder u: De sun delay duurde exact 27 minuten, en om 21:27 werd alsnog begonnen met de eerste helft zeven (met dank aan papa Dammers).

Het betere zicht zorgde helaas niet voor beter Bussums spel. Aanvallend werd er alleen nog maar gescoord door wat foutjes in de Amersfoortse verdediging. In de zevende inning had Edgar inmiddels NoNoJoe op de heuvel vervangen. Hij moest een paar stevige hits en punten incasseren omdat de tafel waar normaliter z’n curvebal afrolt was gestolen. Maar het was too-little-too-late voor Quick. Met meer hits dan de Bussumers moesten ze toch genoegen nemen met een 11-7 nederlaag. Volgende week woensdag mogen ze op eigen veld in de herkansing.

Boxscore en stats Reserve Reserves vs. Quick