Walk-off GKL, Reserve Reserves winnen weer

Amsterdam, 9 juni 2012 – Na vorige week de eerste nederlaag van het seizoen te hebben geleden, stond dit weekend Cromtigers op het menu om de bittere smaak een beetje weg te spoelen. De onderschatting die dreigde bleek bij nader inzien gewoon de juiste inschatting. Het werd in 8 innings 10-0 voor de Reserve Reserves.

En omdat er ondanks alle afgelastingen toch maar één wedstrijd gepland stond dit weekend, kon De Souza onbevangen de heuvel beklimmen. En of het nu de mindere slagploeg was, de weggevallen druk, of dat het was omdat Remmie achter de plaat zat, wat het ook was, De Souza was ongenaakbaar en toonde de vorm die we vorig seizoen van hem gewend waren. Double-digit-strike-outs, geen vier wijd en slechts twee honkslagen tegen.

Aanvallend hadden de Reserve Reserves weinig moeite met de opgooiers van Cromtigers. Dat er nog 6 keer drie slag geïncasseerd moest worden kon, aldus de slachtoffers, voor het allergrootste deel aan de zon worden toegeschreven. Toen in de zevende inning achtereenvolgens de GKL en VGM met drie slag naar de kant mochten vonden ook de heren in blauw het even welletjes. De eerste sun-delay van het jaar was een feit.

Voor deze noodzakelijke break in de wedstrijd was de wedstrijd al gespeeld. In de eerste inning gebeurde er nog niet veel, maar in de tweede inning werd er al fors uitgehaald. VGM mocht de inning beginnen en deed dat met een ferme liner naar het midveld. Deze liner weigerde echter te dalen of toe te geven aan de ferme tegenwind, en werd daardoor een uitstekende dinger. Jariño volgde met een striemende dubbel, waarna het restant van de punten gemaakt werd in een gezamenlijke inspanning van de verdediging van de Cromtigers en de aanval van de Reserve Reserves. Na twee foutjes, schijn met het derde honk bezet, een harde hit van Ed de Kroket en een hoge hit van NoNoJoe was het 4-0.

In de derde slagbeurt had VGM weer een belangrijke rol bij het gescoorde punt. Hij opende met een hit, die door een gestolen honk, wederom een foutje en een opofferingsslag van Jariño, omgezet kon worden tot een punt. Hierna kwam Remmie aan slag. En toen hij de bal op z’n stok kreeg wist hij het zeker, een dubbel, een tripple als ik een beetje doorloop, en misschien ligt ie er wel uit! De zelfs voor de Cromtigers eenvoudige vangbal in het linksveld, en een verbaasde Remmie die tot het tweede honk was doorgestoomd, leverde een vermakelijke aanblik op. Nog steeds 5-0 dus.

In de vijfde inning werd er nog een puntje bij gesprokkeld. VGM sloeg in zijn derde slagbeurt met z’n derde hit Super Seb over de thuisplaat. De Sombrero van vorige week is hem daarom vergeven. (En wat er in z’n vierde at-bat gebeurde lag dus aan de zon, aldus VGM.)

Met een 6-0 voorsprong en het volledig ontbreken van dreigende tegenpunten werd daarna een versnellinkje teruggeschakeld. Maar zelfs zonder honkslagen, vier wijd, velders keus, hinderen catcher of geraakt werper kun je honken bereiken en scoren. Remmie bereikte het honk door een fout 6-naar-3 en kon daarop ook door naar het tweede honk, een wilde worp zorgde ervoor dat hij zich bij de naast het derde honk geposteerde GGL kon vervoegen. Rikkie had vervolgens voldoende aan een 6-naar-3 om het punt over de plaat te brengen. 7-0.

In de achtste inning kon er vervolgens alsnog een vervroegd einde gemaakt worden aan de wedstrijd. Rikkie opende met een bijna-opposite-homerun-tegen-het-hek-tweehonkslag. Ed de Kroket sloeg hem vervolgens ook met een tweehonkslag over de thuisplaat. Hoe Ed vervolgens niet kon scoren op de tweehonkslag van de PC blijft onduidelijk. Edgar wist met een honkslag Ed uiteindelijk toch te overtuigen het negende punt te scoren. Gagarin was later ingebracht, had in de zevende inning natuurlijk weer een hit geslagen en kreeg in de achtste inning een nieuwe kans om zijn slaggemiddelde naar beneden te halen. Maar helaas, vier wijd, nog steeds een slaggemiddelde van .769, en alle honken bezet.

Dit kon hét moment worden van de GKL die een behoorlijk ongelukkige wedstrijd speelde tot dat moment. Gelukkig kan hij zich troosten dat de duo-baan die hij en Gagarin dit jaar samen zijn begonnen ervoor zorgt dat ze samen een slaggemiddelde van .581 hebben. De bezette honken leverde uiteindelijk wel een mercy-rule-walk-off op voor de GKL. Vier wijd kaal, waarbij de laatste wijdbal ook nog ‘ns de backstop in ging. Een lelijke walk-off, maar het kan altijd lelijker.

Volgende week staan er weer twee wedstrijden op het programma. Donderdag wordt in de Vallei om 19:30u de deze week afgelaste wedstrijd tegen Quick gespeeld. Zondag de 17e treden de Reserve Reserves in Amsterdam om 14:30u aan tegen het eerste team van TIW/Survivors.

Boxscore en stats Reserve Reserves vs. Cromtigers