Winning streak eindigt in Alkmaar

Amsterdam, 3 juni 2012 – Na een sterke reeks van 7 gewonnen wedstrijden werd vandaag voor het eerst dit seizoen verloren door de Reserve Reserves. Net als bij de openings-streak van vorig jaar was Alcmaria Victrix verantwoordelijk voor de eerste Bussumse nederlaag. 9-6.

De Alkmaarders lieten vanaf het begin zien dat ze zich niet op voorhand gewonnen wilden geven. Na een snelle three-up-three-down slagbeurt van de Bussumers wisten ze in hun eerste gelijkmakende slagbeurt direct twee keer te scoren. Deze punten waren niet geheel toe te schrijven aan De Souza, maar een vangfout gevolgd door twee hits waren net iets teveel van het goede. Toch kon er nog een klein hoogtepuntje genoteerd worden in deze inning. De Souza pikte namelijk zowaar een honkloper van het eerste honk. De pick-off moest nog wel even verzilverd worden, en na een handvol overgegooide ballen lukte ook dat.

In de eerste helft van de tweede inning wisten de Bussumers direct wat terug te doen. VGM opende en kreeg na een schampschot een vrije loop naar het eerste honk. Jariño volgde met eveneens een vrije loop, maar nu als gevolg van een viertal wijdballen. NoNoJoe improviseerde een swingende opofferingsstootslag die een 1-naar-3 én een bezet tweede en derde honk opleverde. Jopie wist deze situatie knap uit te buiten door de bal hard door het midden te slaan, maar ook weer niet té hard omdat het de bedoeling was dat Jariño en z’n piano ook zouden scoren. De stand was weer gelijk. 2-2.

In de derde inning kwam Alcmaria weer op voorsprong door maarliefst twee opofferingsstootslagen neer te leggen. De eerste had daarbij verdacht veel weg van een squeez-play omdat niet alleen de honkloper van één naar twee ging, maar de honkloper van drie besloot ook naar de thuisplaat door te stomen. Stand 3-2.

In de vierde inning leek de achterstand weggepoetst te kunnen worden maar na back-to-back singles door Jariño en NoNoJoe gooide een 6-4-3-dubbelspel roet in het eten. De vijfde Bussumse slagbeurt pakte iets beter uit. Edgar sloeg een hit door het midden en kon doorschuiven naar het derde honk op een liner van de PC. Super Seb miste vervolgens nét het juiste contact om er iets héél moois van te maken, maar het was in ieder geval goed genoeg voor een opofferingsslag en dus een nieuwe gelijke stand. 3-3.

In de zesde inning wisten de Bussumers zelfs even de leiding te pakken. Jariño opende met een striemende hit, schoof door naar het tweede honk door schijn en kon na een hard geraakte infield-hit van NoNoJoe ook naar het derdehonk. Het laatste zetje naar thuis werd gegeven door Jopie die met een iets minder hard geraakte infield-hit z’n derde ribbie kon noteren. 3-4.

Door een paar harde Alkmaarse hits in de gelijkmakende zesde inning was de voorsprong helaas maar van korte duur. 4-4. Een inning later moest zelfs een nieuwe achterstand geïncasseerd worden. Een double door de eerste slagman leek geneutraliseerd te kunnen worden, maar toen hij na een strike-out en een 6-naar-3 op het derde honk was aangekomen, bleek een stuiterbal van de thuisplaat naar de backstop toch genoeg voor de 5-4.

Gemotiveerd door de nipte voorsprong haalden de Alkmaarders in de achtste inning flink uit. Twee doubles, een triple en een dinger zorgden voor een voorsprong van 5 punten. Stand 9-4. Je zou je bijna gaan afvragen waar al dat stoten aan het begin van de wedstrijd goed voor was.

In de achtste inning werd nog wel iets terug gedaan door de Reserve Reserves, maar het zag er niet naar uit dat de sterk opererende pitchersstaf van Alcmaria nog echt in de problemen zou raken. Vier wijd voor Edgar en Super Seb, de honderdste hit van de PC als een Reserve Reserve, en een een hit van Jariño, z’n derde van de wedstrijd, leverde nog twee Bussumse punten op. VGM haalde (bijna) ongemerkt nog even een sombrero op. Maar het was too-little-too-late. Het rollertje van NoNoJoe had genoeg kunnen zijn voor een infield hit, maar de Alkmaarders kozen voor een meer voor de hand liggende variant: de bal naar het tweede honk gooien voordat Jariño daar zou aanbelanden. En dat lukte. Eindstand 9-6.

Maar niet getreurd, de ongeslagen status is weliswaar weg, er zijn deze week nog twee thuiswedstrijden om revanche te nemen. Woensdag komt Quick naar de Vallei en twee dagen later komen de Cromtigers een kijkje nemen. Beide wedstrijden beginnen om 19:30u. Komt dat zien!