And the beat goes on…

Rijswijk, 1 juni 2012 – Er werd op donderdagavond 31 mei in Nederland slechts één honkbalwedstrijd gespeeld, alle andere wedstrijden werden afgelast. Mede dankzij de welwillende heren in blauw alsmede de tegenstanders uit Heemstede kon er, een uur later dan gepland, afgeslagen worden in de overvolle Bussumse honkbalvallei. Het werd een spannend potje waarin De Reserve Reserves met 8-5 wonnen van RCH-2.


de sfeervolle tribune in de Bussumse honkbalvallei

Met frisse tegenzin waren alle acteurs van de thriller van gisteren naar Bussum afgereisd. Vooral voor de heren in blauw moet het een vervelend ritje geweest zijn. Het zag er namelijk lang naar uit dat het beginnen aan een wedstrijd, laat staan het uitspelen ervan, een kansloze zaak zou worden. En dan is Groningen best een stukje tuffen. Maar gelukkig staat de moderne techniek voor niets, en net als in 2010 wist Buienradar.nl de hoop levend te houden. Het veld lag er goed bij en de buien waren om 20.30 inderdaad helemaal verdwenen. Feitelijk leverde deze late start maar een kleine vertraging op, normaliter moet er namelijk een half uur gestopt worden vanwege de laaghangende zon.

VGM mocht voor de verandering weer ‘ns starten als werper. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht en begon prompt met drie keer vier wijd. Toen hij zich realiseerde dat op deze manier doorgaan juist NIET de manier was om lang op de heuvel te staan, toen ging hij pas slag gooien. En goed ook, want de Heemsteedse cleanup-hitter van dienst kon meteen gaan zitten met een strike-out. Een vangbal in het buitenveld volgde waardoor nog één puntje gescoord kon worden. Een 6-naar-3 beperkte de schade in de eerste inning tot slechts één punt.

Aanvallend werd er in de eerste inning nog niet veel teruggedaan, behalve dan natuurlijk door Gagarin die voor de verandering weer ‘ns drie-uit-drie sloeg. Dat betekent dat hij met deze wedstrijd gestegen is naar het astronomische slaggemiddelde van .760.

Na de stroeve eerste inning was VGM warm gedraaid en kwam hij relatief eenvoudig door de tweede en derde inning. Aanvallend hadden de Reserve Reserves in de tweede inning de voorsprong genomen. Krijtje sloeg een striemende hit waarna Rikkie ‘m met een screaming double binnen leek te slaan, maar goed, Keet kwam niet verder dan drie. En Ed de Kroket stond vervolgens voor één van de zwaarste opgaves in zijn toch al indrukwekkende carrière: Krijtje en Rikkie met één klap alle twee tegelijk binnenslaan. Maar Ed is hot, en op de klap naar het rechtsveld scoorde beide sprintkanonnen.

In de vierde inning leek VGM langzaam op te raken, een zwikkie hits en vier wijds zorgde voor een nieuwe achterstand. 2-4. Toen het er ook in de vijfde inning naar uitzag dat het niet beter ging worden moest VGM het veld ruimen, maar let op, het was nog niet gedaan met hem, later in dit stuk meer!

Edgar wist vervolgens de schade in de vijfde, zesde, zevende en achtste inning te beperken, en kon aan het eind van de wedstrijd met de cijfers 3-1-3-0 én de Win bijzonder tevreden zijn. Maar voor die Win moest nog wel wat werk verzet worden want de stand was voordat hij de heuvel besteeg al 2-5 geworden.

In de vijfde inning pakte Gagarin zijn derde slagbeurt van de wedstrijd en deze keer kwam hij niet op het honk. Maar met de opofferingsslag wist hij wel het derde punt binnen te slaan, en belangrijker nog, zijn slaggemiddelde te beschermen. En het staat al in een eerdere alinea, en misschien dacht u aan een typefout, maar 19 uit 25 is echt .760. Stand 3-5. “And the beat goes on…” heeft dan ook niet alleen betrekking op de Bussumse winning streak, maar vooral op de knuppel van Gagarin.

De klok begon nu ook een kleine rol te spelen, want om kwart voor elf mocht er niet meer aan een nieuwe inning begonnen worden. Met een laatste krachtsinspanning vlogen de Bussumers dan ook de gelijkmakende zevende slagbeurt in, het kon wel ‘ns de laatste worden.

Jopie trapte af met vier wijd en Edgar volgde. De PC mikte de bal vervolgens keihard het dubbelspel in, maar de druk werd de Heemstedenaren teveel, en na de nul op het tweede honk werd de bal de dug-out in gegooid. Jopie stoomde daarop meteen door naar de 4-5. Gagarin sloeg op zijn beurt de PC weer binnen waardoor het 5-5 werd.

Super Seb deed daarna wat we van hem verwachten, vier wijd krijgen, en dat betekende het einde van de eerste werper van RCH. Zijn opvolger leek het aanvankelijk goed over te nemen want hij kreeg NoNoJoe zo ver een boogballetje naar de midvelder te slaan. We hopen dat de Bussumer zich volgende week beter gedraagt als de kinder avondvierdaagse passeert.

VGM maakte vervolgens zijn ietwat tegenvallende optreden op de heuvel in één klap goed. De bal lag binnen de kortste keren op de warningtrack in het midveld en Gagarin en Super Seb spurtten naar de 7-5 voorsprong. Remmie zorgde met een liner naar het rechtsveld voor een mooie afsluiter en de eindstand van 8-5.

A.s. zondag zijn de Reserve Reserves te bewonderen in Alkmaar waar ze één van de vier nummers twee treffen: Alcmaria Victrix.