Sneeuwpret in Huizen

Amsterdam, 31 maart 2013 – Na weken wachten was het dan eindelijk zo ver. De regerend Nederlands Kampioen Hoofdklasse Alu kon de wei in voor de eerste oefenwedstrijd. Een thuiswedstrijd, in Huizen, tegen de Mokum Hawks.

Voordat u zo direct de ellende van de rest van dit stukje leest moet wel heel duidelijk gemaakt zijn dat wij erg blij waren dat we gebruik mochten maken van het veld van Zuidvogels, en ook dat papa Eijpe het tosti-apparaat en de tap belangeloos in gang wist te zetten. Daarom hier een luid en duidelijk: BEDANKT!

En dan nu het serieuze gedeelte. Dit jaar wordt het passen en meten bij de Reserve Reserves want na het vertrek van de GKL en Krijtje houdt het aantal spelers niet echt over.  Op de eerste speeldag leek het de PC al bijna niet te lukken om op tijd te komen. Ondanks het barre weer onderweg (zie Tweet) was hij uiteindelijk toch op tijd, maar met sneeuwschoenen in plaats van spikes. Hij bleek overigens niet de enige te zijn die onderdelen van de noodzakelijke uitrusting was vergeten mee te nemen. Maar omdat iedereen in dikke winterjassen, shawls, handschoenen en overbroeken het veld betrad was er zelfs voor die ene oplettende toeschouwer weinig van te merken.

De pre-game was door de ijzige omstandigheden een bijzondere. Oordeelt u zelf (met geluid):

Nadat het veld sneeuwvrij gemaakt was werd besloten de wedstrijd ‘gewoon’ te laten aanvangen. Jeroen stond vanaf de eerste inning weer ouderwets te gooien. Helaas betrof het hier niet onze eigen De Souza, maar voormalig HCAW-er en thans actief Mokum Hawker Jeroen Deken. We zullen ‘m dit seizoen dus nog wel een paar keer tegenkomen. Ondanks de voor hem bijna-thuiswedstrijd ontbrak De Souza, en GGL moest dus iets anders verzinnen voor op de heuvel. Dat lukte aardig want Rookie Job deed het niet onverdienstelijk tegen het Amsterdamse legioen van voormalig Hoofdklasse Hout Toppers. Drie innings, maar drie puntjes en nog geen 50 ballen. Hadden we nog maar een paar van dit soort werpers!

Maar als je De Souza niet meerekent dan hebben we die niet, of in ieder geval nog niet, en ook VGM en Jariño werden aardig geraakt. Positief was wel dat VGM slag gooide, vonden de Amsterdammers ook. En omdat het een oefenwedstrijd was, dan ook maar iets positiefs over Jariño: Het was goed dat hij bij de eerste man die hij tegenover zich trof z’n nek niet verdraaide.

Aan slag hield het ook nog niet echt over. Papa Edgar wist direct z’n stempel te drukken door Edgar z’n eerste infield hit van het seizoen te geven. Edgar was jarig namelijk, en wat moet je die jongen anders geven? Bijna-lid Danny raakte één bal en had de rest van de wedstrijd teveel last van trillende handen om nog een keer het slagperk te betreden. Super Seb sloeg een homerun, maar ja, het was een oefenwedstrijd. VGM sloeg een dubbel, toen het al niet meer uitmaakte. Rikkie ging nul uit drie en beëindigde swingend en in stijl de wedstrijd (strike-out walk-off). NoNoJoe was twee keer te laat (auw) en sloeg de bal twee keer naar de korte stop. De PC keek meer dan goed voor ‘m was en registreerde daarmee de eerste Reserve Reserve strike-out van het seizoen. Kijkend. Swingend ging het niet veel beter. Ed de Kroket zat er lekker in en was de enige die een beetje z’n eigen niveau haalde. Hij ging nul uit twee met een 1-naar-3 en een 4-naar-3. Jopie viel in herhaling en ging twee keer 4-naar-3. En Jariño, tja, als je ze zo op staat te gooien, dan mag er ook wel een hitje tegenover staan.

Net als vorig jaar in de oefencampagne werd er dus weer ruim verloren van de Mokum Hawks, maar gelukkig kwam Bas Kuijer nog een keertje vragen “Is dit het team waar jullie vorig jaar kampioen mee zijn geworden?”. Hij zei dat glimlachend, want ook hij weet wat er gebeurde toen hij diezelfde vraag vorig jaar stelde.