Gewonnen, en de zon scheen

Amsterdam, 7 april 2013 – De kop is eraf, de competitie is begonnen. De Reserve Reserves zijn deze competitie nog ongeslagen. De zon scheen en er werd gewonnen. Waarheden als een koe, maar soepeltjes ging het nog niet echt tegen en bij Olympia Haarlem.

De excuses van het gebrek aan oefenwedstrijden en wedstrijdritme laten we maar achterwegen, daar hadden de tegenstanders ook last van. De Olympiërs hadden zelfs net een traumatische ervaring moeten verwerken omdat hun bijna gloednieuwe kantine zo goed als in het as gelegd was.

eerstepitch2013
Eerste pitch van seizoen 2013

Wat ging er goed? Om daar maar even mee te beginnen. De GKL en Krijtje waren er niet. Dat ging dus goed want beide heren zijn gestopt. Jariño was er ook niet, en dat was zo afgesproken, dus dat was ook goed. Al moeten er dit jaar niet al teveel heren zijn die dit soort afspraken wil maken, de Reserve Reserves zijn namelijk dun gezaaid. Bijnaamloze Bob kwam de Reserve Reserves op de heuvel versterken, en dat was ook goed. Al zijn de berichten dat de heuvel in de Vallei de versterking harder nodig heeft, maar dat zal volgende week wel blijken na de keuring van de KNBSB.

Wat er nog meer goed ging was de Bollendienst van Jopie. Vooral de Roemeense koeken in poedersuiker waren een exquise belevenis. Hij (of in dit geval waarschijnlijk zij) legt de lat hoog voor toekomstige Bollendiensten. Edgar mag a.s. vrijdag de eerste poging doen dit culinaire hoogstandje te overtreffen.

sombrero-maartenEn wat ging er allemaal niet zo goed? Om te beginnen moet hier VGM genoemd worden. Op de een of andere manier is het iedereen ontgaan dat hij bij de eerste wedstrijd van het seizoen al direct een sombrero te pakken heeft! Olé!! En dat betekent dus ook dat Papa Dammers beter moet opletten, of beter geïnstrueerd moet worden, want dit zijn de dieptepuntjes waar we het het liefst over hebben natuurlijk. Ook met potentiële, en ex-Reserve Reserve, Woody ging het niet zo goed. Hij mocht nog een weekje op rehab-assignment (woordkeuze met dank aan de GGL) bij het Derde, maar de pijntjes waarvan we ‘m allemaal kennen zijn volgens de eerste berichten nog steeds in alle hevigheid aanwezig. Best jammer want een extra speler scheelt toch kantinediensten, bollendiensten en ump-diensten. We geven ‘m dus nog een paar weekjes de kans om zich aan te passen aan de mentaleen fysieke druk van presteren tussen de topatleten.

En o ja, de wedstrijd ging ook niet zo goed. In de eerste slagbeurt wisten de Bussumers wel direct twee keer te scoren, maar konden dat doen zonder zelfs één honkslag geslagen te hebben. Ook bij Olympia gingen er dus een paar dingen niet zo goed. In de eerste na-stoot wisten de Haarlemmers met drie ferme klappen direct gelijk te maken. De Souza liet zich daar verder niet gek door maken en gooide tussendoor nog een paar strike-outs. Zes na de eerste twee inning om precies te zijn.

In  de derde en vierde inning moest hij nog een puntje toestaan, maar in de vijfde inning wist hij het doel schoon te houden. Met genoeg ballen in z’n arm voor een eerste wedstrijd werd De Souza in de zesde inning vervangen door Bijnaamloze Bob, die de gelijke stand van 4-4 moest gaan verdedigen.

Maar al voordat hij de heuvel betrad had hij alweer een voorsprong te pakken. In de eerste helft zes werd namelijk een ouderwetse two-out-rally opgestart. Remmie en Gagarin hadden daarin een belangrijk aandeel, want zonder hun geen ‘two-out’, maar de roem gaat hier toch echt naar Edgar en Super Seb die beiden een hit wisten te produceren, om zich daarna door NoNoJoe over de thuisplaat te laten slaan.

Bijnaamloze Bob wist de voorsprong nog even vol te houden, maar in zowel de zevende als achtste inning moest hij een puntje toestaan waardoor we na acht innings weer helemaal bij af waren. Omdat het toen al tegen vijven begon te lopen werd afgesproken het bij negen innings te laten. En dus moest er nog wel wat gebeuren.

De PC nam de lead-off spot serieus en ving een balletje op. Jopie sloeg hem verder met een hitje en Gagarin dajakkerde beide heren met een double over de thuisplaat. Remmie en Super Seb kwamen daarna met een beetje gerommel ook op de honken waardoor NoNoJoe met z’n tweede double z’n derde en vierde RBI van de wedstrijd binnen sloeg. Met vier punten voorsprong konden de Bussumse helden dus gerust de laatste slagbeurt in.

VGM mocht de klus gaan klaren, het varkentje wassen, appeltje, eitje, etc, maar de laatste loodjes, je weet wel. Kortom, het was nog wel even spannend. Twee keer vier wijd en twee hits leverde nog één puntje op, maar de Olympiërs konden niet doordrukken. Eindstand 10-7. Pfffff….