Reserve Reserves komen laat los

Amsterdam, 20 juni 2013 – De laatste loodjes voor de zomerstop zijn zwaar voor de Reserve Reserves. Gisteren werd er een avondwedstrijd tegen Double Stars-2 afgewerkt in Alkmaar. In de Vallei liepen we begin dit seizoen een beetje te mekkeren omdat het veld nog niet helemaal af was, in Heilo hebben ze het helemaal bond gemaakt waardoor de Dubbele Sterren dit seizoen helemaal weinig van het thuisvoordeel hebben kunnen genieten. Er werd nu ook niet genoten, het werd 4-11 voor de Bussumers.

Het was even afwachten of een wedstrijd in Alkmaar die om 19:00u moest aanvangen voor iedereen haalbaar zou zijn. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn, de problemen moesten dit keer meer gezocht worden in de culinaire jopiebedankthoek. Normaliter verheugen de Bussumers zich als één van de broertjes Kalies aan de Bollenbeurt is, maar die beurt liep vandaag toch een beetje de soep in. Jopie stond weliswaar op de lijst, maar om 16:00u wist hij de PC te sms-en dat hij ervan uitging dat de Bussumers wel zouden snappen dat er met een gebroken vinger niets gesmeerd kon worden. Wij wisten eigenlijk niet eens dat hij dat daarvoor wel kon, dus niets aan de hand zou je zeggen, maar in het zelfde smsje meldde hij ook meteen dat we maar niet op bollen moesten rekenen. Treurig. De PC denkt nog na over een straf, maar het zal iets worden als ‘alle scheidsrechtersbeurten na de zomerstop’. Om de hongerige magen toch iets tegemoet te komen maakte de PC als noodoplossing een tussenstop bij de lokale Appie waardoor er alsnog iets van een maaltijd op tafel kwam.

Of het nu kwam door het onverwacht zwaar tafelen, of dat het pure onderschatting was, echt soepel van start gingen de Bussumers in ieder geval niet. De beloofde onweersbuien waren over en langs gewaaid, het was aangenaam warm, maar de knuppels bleven de eerst innings behoorlijk koud.

De eerste vier innings vlogen dan ook voorbij. Niet alleen de Bussumers kwamen er aanvallend niet aan te pas, ook de Heilo’ers konden geen indruk maken. De GGL had VGM voor de gekke gelegenheid startende werper gemaakt, en dat ging helemaal niet verkeerd. Binnen het uur waren er vier complete innings afgewerkt en er stond nog steeds een dubbele nul op het niet eens virtuele scorebord.

In de vijfde inning was de maaltijd van donuts en bananen genoeg gezakt om de eerste punten op het scorebord te toveren. Woody wist een vrije loop te forceren en de PC haalde daarna fors uit. Zijn dinger zorgde voor het honderdste en honderdeerste Bussumse punt in deze competitie, maar belangrijker nog, voor de 0-2. Een nieuwe vier wijd, deze keer van Edgar, werd gevolgd door een gestolen honk en een doorgeschoten bal. Met het derde honk bezet liet Jariño aan zijn uit Verweggistan overgekomen papa zien dat hij het nog steeds kan. Zijn hit was goed voor de 0-3.

De Dubbele Sterretjes pakte in de gelijkmakende slagbeurt met vier wijd, geraakt werper en een tripple twee punten terug, maar VGM wist zich met één man uit en het derde honk bezet te herpakken. Met een zes-naar-drie en een strike-out kwam hij nog redelijk de inning uit. Stand 2-3.

In de zesde inning leken de Heilo’ers na een vier wijd en een double hard op weg naar de gelijkmaker, maar door een mooie actie 7-naar-6-naar-2 werd die nog even uitgesteld. Niet voor lang helaas, want nóg een double zorgde alsnog voor de 3-3. VGM gaf de bal daarop over aan Fab Fabian, die koelbloedig met het tweede en derde honk bezet een grondballetje naar Jariño forceerde. Met de arm van Jariño is meestal niets mis, maar de papa-druk werd vandaag een paar keer teveel waardoor Super Seb nog een paar belangrijk scoops op het eerste honk kon en moest verrichten. De stand bleef dus nog even 3-3.

In de zevende inning werd dan eindelijk de Bussumse aanvals-ban gebroken. Vier keer vier wijd, een foutje, een tripple van NoNoJoe en een single van Edgar zorgden voor vijf punten en daarmee de beslissing in de wedstrijd. Het werd 3-8.

In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Heilo’ers op Fab Fabian nog één punt te maken, maar daarna gooide hij de boel op slot waardoor hij zelf aan de basis stond voor zijn eerste win in de Hoofdklasse (Aluminium). Stand op dat moment nog 4-8.

In de volgende twee slagbeurten wisten de Bussumers onder leiding van Edgar de score nog iets op te voeren. Zijn vier hits zorgden voor alweer zijn achtste multi-hit wedstrijd van het seizoen. Zijn hits en de achtste en negende inning werden gecombineerd met een Noord-Hollands foutje en een ribbie van Woody waardoor de stand op 4-11 was gekomen. Na drie snelle nullen van Fab Fabian was het vervolgens dan ook einde wedstrijd.