De “Verkeerde Dugout Series”

Amsterdam, 16 maart 2014 – Het voor de Reserve Reserves overvolle honkbal-weekend zit er weer op. De temperatuur was een stuk lager dan tijdens het oefenfeestje in Apeldoorn, maar het was droog, het veld lag er bijzonder goed bij, en er kon dus gewoon gespeeld worden.

Zaterdag stond er een wedstrijd tegen de Reserves op het programma. Dit jonge talentvolle grut moet het straks voor de club gaan maken, dus vanzelfsprekend werd er een beetje rustig aan gedaan door de veteranen. En omdat huilende honkballers sowieso geen leuk gezicht zijn, had de GGL besloten De Souza voor zondag te bewaren.

Omdat het er na drie innings en negen slagmensen uitzag dat De Kreis ook wat tranen zou gaan trekken bij de jongetjes die in ‘onze’ dugout zaten, werd er collectief nog een versnelling teruggeschakeld. Verdedigend werd het verder overgelaten aan de werpers die geleverd werden door de Reserves, en aan slag werd er een boete ingesteld op slaan met honklopers in scoringspositie. Deze maatregelen zorgden voor een prima potje.

De laatste slagbeurt van de Reserve Reserves zorgde nog wel voor een scoorders-uitdaging voor Papa Dammes, want door opgooiers gebrek werd er met twee nullen en al vóórdat Jopie aan slag kwam officieel aangekondigd dat hij de laatste slagman zou zijn. Niets nieuws onder de zon zal u denken, what else is new, en dat soort dingen, maar Jopie hoefde deze keer niet eens écht uit te gaan om een einde aan de inning te maken. Dus “HI HA HO-ME-RUN!” en “Alle ballen naar thuis!” Jopie sloeg de bal het veld in, en rennen maar! De peanut-tijden kwamen weer helemaal terug.

Zondag konden de Reserve Reserves gelukkig geen beroep doen op de werpersstaf van de tegenstanders. De Souza was wél weer van de partij en samen met VGM en Blade hielden ze de boel behoorlijk dicht. De Reserve Reserve Reserves boden behoorlijk tegenstand maar uitblinkers waren toch gewoon weer Tom en Joop die sinds ze hebben aangekondigd niet meer zoveel te umpen niet meer van de velden zijn weg te slaan.

Minpuntje van de zondag was dat er zon beloofd was, maar dat deze pas ná de wedstrijd echt mee begon te doen. Echt warm werden we er dus niet van, maar het leverde nog wel een mooi plaatje op.
zonindevallei