Reserve Reserves geïntimideerd door Goudse hagel

Amsterdam, 23 maart 2014 – Hoe dichter we bij het begin van het seizoen beginnen te komen, hoe slechter het weer lijkt te worden. Nou ja, de wedstrijd vandaag werd afgewerkt in een lekker zonnetje, maar bij de voorbereiding leek het weer aardig op vorig jaar toen we de eerste en laatste oefenwedstrijd in een sneeuwstorm moesten afwerken.

Helaas bleek aan het eind van de middag dat de hagelbui het meest memorabele moment van de dag was geweest. En gelukkig hebben we de beelden nog:

De wedstrijd was dus niet veel soeps. In Gouda, tegen de Braves (de GKL zou jaloers geweest zijn), zag het er aanvallend beter uit dan verdedigend. En daar zouden we het eigenlijk bij moeten laten in dit stukje.

De Souza begint al aardig richting seizoensvorm te groeien, maar daar hoort ook een mindere eerste inning bij. De relievers De Kreis en Edgar kwamen ook niet geheel ongeschonden van de Goudse slagploeg af. En de veldspelers bleken ondanks de zon, die aardig z’n best aan het doen was, niet volledig ontdooid na de hagelbui. De heren hadden massaal last van de vleugeltjes, en omdat ze kennelijk niet wilde gooien werden er ook verdacht veel ballen volledig gemist.

Hoge en lage, harde en zachte ballen alles leek langs of over de Reserve Reserves heen te vliegen, ook als de ballen binnen vangafstand waren. In een enkel geval hobbelde de bal zelfs onder een Reserve Reserve door. Hoogtepunt, sommigen zeggen dieptepunt, was de bal die hoog het rechtsveld in geslagen werd, maar waar de rechtsvelder van dienst kennelijk geen trek in had. Omdat het moment zich perfect leende voor het naspelen ervan werd afgesproken dit na de wedstrijd te doen, voor het broodnodige beeldmateriaal voor dit verslag. Helaas had Ed de Kroket geen zin in een wandeling, dus heeft de PC een alternatief in elkaar gezet. Veel lekkerder dan Kroket ook. Honkbal wordt ineens weer leuk.lekkerderdankroket

Aan slag waren er nog wel wat hoogtepuntjes, maar die worden hier voor straf even niet gemeld.

Volgende week gaan de Reserve Reserves in de herkansing en wordt er een ééndaags toernooi gespeeld in Breda. Gezien de opbouw in het seizoen wordt minimaal een finale-plaats verwacht, dus komt allen zien!