Oefenfeestje in Apeldoorn

Amsterdam, 9 maart 2014 – Vorig jaar was er nog sprake van een late Elfstedentocht, maar dit jaar moest de GGL met haastige spoed op zoek naar welwillende tegenstanders om optimaal gebruik te kunnen maken van het SUPER weer. 

Bij al dat geregel leek één detail een klein beetje tussen het wal en het schip te vallen, namelijk de eigen spelers. Onverwacht bleken toch nog heel wat Reserve Reserves de snelle start van het oefenseizoen niet in de agenda te kunnen passen. Met als gevolg dat er zelfs een rood ondershirt gespot kon worden onder een geleend HCAW-bovenshirt. We hebben Edwin beloofd zijn naam niet te noemen, dus dat doen we dan ook niet. (Maar als je dit leest, stuur dat ledenmutatie-formulier nog ff terug).

roburzon

Omdat Papa Dammers er ook een beetje in moest komen besloot de GGL de hele aanwezige troepenmacht (speciaal voor NoNoJoe) op te stellen. Meestal betekent dat dat het aantal slagbeurten niet overhoudt, maar vandaag leek alles mee te zitten. Vijf slagbeurten was meer regel dan uitzondering, en er waren een paar mazzelaars die er zelfs zes konden noteren. Nou ja, dat noteren deed Papa Dammers natuurlijk.

Een play-by-play verslag wordt zoals gebruikelijk niet geleverd bij de oefenwedstrijden, daarbij komt dat volgende week de halve finales van het clubkampioenschap gespeeld gaan worden, en er geen geheimen prijsgegeven mogen worden. De winnaars van aankomend weekend spelen in de zomerstop namelijk de finale tegen de Hoofdmacht van HCAW.

Een paar highlights kunnen wel gegeven worden: Blade werd vandaag Homerun King (we zeggen niet met hoeveel). De Kreis is een heel verdienstig slagman (we zeggen niet hoe ie gegooid heeft). VGM gooide vier wijd met alle honken bezet (dat is geen geheim, dat doet ie altijd). De PC sloeg een paar keer de eerste bal (ging de eerste keer ook goed, wat er daarna gebeurde is geheim). Edgar was een paar keer betrokken bij een dubbelspel (aan slag, in het veld? Geheim!). NoNoJoe had aan slag zijn beste wedstrijd van het seizoen (maar zegt dat wat over de rest van het seizoen, of over deze wedstrijd?). Ed de Kroket stond lekker in het zonnetje en mocht een nieuwe positie uitproberen (A-Rod is geschorst). Woody had Marvin meegenomen en schitterde op het tweede honk (kan ook gedeeld worden, want zal niet vaak gebeuren). Super Seb had een keer vier wijd en geraakt werper (maar we zeggen niet wat er gebeurde toen hij z’n knuppel uit z’n nek haalde). De GGL werd zoals gewoonlijk weer bijna opgepakt wegens wildplassen. O ja, en de Souza wordt MVP van 2014 (what else is new?).

En voor de achterblijvers die dit heerlijke honkbalmiddagje hebben gemist, hieronder een impressie van de BP. Natuurlijk moeten de details van de vorderingen van de heren slagmannen ook geheim blijven, dus is er deze keer gekozen van een BP rondje van De Souza.