Blade bomt lekker door

Amsterdam, 19 april 2015 – Na de wedstrijd van vorige week hadden we eigenlijk nog geen idee waar we nou precies stonden. Maar na vandaag weten we in ieder geval zeker dat we een aardig balletje kunnen slaan.

En natuurlijk weten we dat De Souza nog steeds een aardig balletje kan gooien. Vandaag ging ie tegen Hazenkamp zelfs een inning langer dan vorige week, en kreeg ie maar twee punten tegen.

De heren uit Bussum begonnen in hun eerste slagbeurt waar ze vorige week gebleven waren, met scoren dus. Elsje mocht beginnen en deed dat met een klapje naar de kortestop die daar niet helemaal op voorbereid was en van schrik de bal het rechtsveld in gooide. Edgar dragde de volgende bal prima langs de lijn waarna Blade door z’n knuppel in z’n nek te houden de honken vol liet lopen. Dat VGM ‘m vervolgens in de dubbel sloeg is vervelend voor z’n stats, maar het puntje voorsprong kon wél geschreven worden.

In de tweede inning begon de PC met een bloop hitje, zelf zou hij ‘m goed geplaatst noemen. Tom (of was het nou die muis?) leunde met z’n tweede vier wijd de PC een honkje verder waarna De Kreis met een screamer beide heren binnen sloeg. Zelf bereikte hij het tweede honk waarna Max nog eens vier balletjes naast de plaat keek. Elsje produceerde vervolgens op zijn beurt ook een dubbel waarmee de stand 0-4 werd. Maar het was nog niet over want Blade wilde nog even bewijzen dat zijn bommen van vorige week geen incident waren. Hij nam de Nijmeegse pitcher dan ook bijzonder diep en wist met die dinger ook Elsje over de thuisplaat mee te nemen. Stand 0-6.

De volgende innings werden er gestaag puntjes bij geproduceerd. Max was goed voor twee ribbies maar ook de PC en Blade wisten nog een puntje binnen te slaan. Na de vijfde inning was dan stand dan ook al 0-10.

In de zesde inning wisten de Hazenkampers met een double gevolgd door twee singles nog iets terug te doen. De stand werd daarmee 2-10.

Toen Blade in de achtste inning De Souza op de heuvel kwam vervangen was er nog een puntje bij gesprokkeld waardoor de stand 2-11 was. Uiteindelijk bleek Blade een prima closer. Hij begon direct met een strike-out en als VGM in het midveld niet wat nonchalant naar een potentiële vangbal had gezwaaid met z’n handschoen dan had ie een 1-2-3 inning kunnen noteren.

Gelukkig wist VGM dat de volgende inning met Blade zelf weer goed te maken. Blade moest daar zelf eerst nog wel wat voor doen, op het honk komen. En dat gebeurde ook, en hoe! De derdehonkman van Hazenkamp zit vanavond in ieder geval niet thuis te balen dat ie verloren heeft. Hij is eigenlijk gewoon blij dat ie z’n hoofd net op tijd tussen z’n schouders wist te trekken toen Blade de bal met duizelingwekkende snelheid van z’n knuppel liet komen. “Ik leef nog” is een sterkere emotie dan “ik heb verloren”.

VGM maakte z’n laksigheid daarna goed door een bal hard, hoog en over de midvelder heen te slaan. Waardoor Blade kon zorgen voor de eindstand. Het werd 2-12.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

nieuwe petten

De eerste punten met de nieuwe petten zijn binnen.