Prutsen in Eindhoven (closer gezocht m/v)

Amsterdam, 26 april 2015 – Tegen alle (weers)verwachtingen in kon er vandaag gewoon gebald worden in Eindhoven. Helaas werd er vandaag niet ‘gewoon’ gebald, maar vooral geprutst. Maar ondanks dat werden de punten toch mee terug naar Bussum genomen. Het werd 8-13.

Het begint een beetje een patroon te worden, maar de eerste innings die de Reserve Reserves elke week op de mat leggen zien er eigenlijk best goed uit. De Souza staat te stralen als nooit tevoren en uiteindelijk komt de slagploeg ook wel weer lekker door. Dit resulteert dan vervolgens in een bijna niet meer te verprutsen voorsprong. Helaas lijkt het erop dat dat ‘bijna’ elke week wel een stukje dichterbij komt.

Vandaag was dus weer zo’n dag. In de eerste inning werd een snelle voorsprong genomen omdat Blade met z’n triple Edgar over de thuisplaat joeg. NoNoJoe had na z’n letterlijke misstap van vorige week alleen nog maar mentale problemen, maar wist met een 4-naar-3 ook het tweede punt op het scorebord te krijgen. PSV pakte in de gelijkmakende slagbeurt nog wel een puntje terug, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Stand 1-2.

Tot de zesde inning sloegen de Bussumers vooral vangballen, maar toen werd het wel tijd om het gas er op te zetten. De PC begon met een potje leunen waarna Tom met een droge hit ook op het honk kon komen. Omdat het er toen nog naar uit zag dat het een wedstrijd zou worden voor de nuances legde Max een opofferingsstootslag neer.

Met twee en drie bezet hakte De Kreis in de grond voor de derdehonkman die van gekkigheid niet wist wat ie daarmee moest. De PC maakte van de verwarring gebruik en kon de 1-3 scoren. Elsje en Edgar stonden erbij en keken ernaar waardoor de honken overvol liepen. Stand 1-4. Blade mistte vervolgens net de zoveelste meloen van de wedstrijd, maar wist ‘m nog wel hoog het linksveld in te prutten, genoeg voor de opofferingsslag en een stand van 1-5.

De Souza struck out de side in de zevende inning, dus eigenlijk geen vuiltje aan de Eindhovense lucht.

Maar in de achtste inning ging het los. Eerst gelukkig aanvallend want door hits van Elsje (2), Edgar, Blade, NoNoJoe, Das Paul en De Kreis kon de voorsprong uitgebouwd worden naar 1-12.

Met nog drie nulletjes te gaan voordat de mercy-rule een eind aan de wedstrijd zou maken stapte de Bussumers weer vrolijk het veld in. De Souza kreeg het eerste mannetje op de honken waarna de GGL besloot dat het misschien leuk was om Blade het nog een keer te laten proberen. Niet dus. Na een handvol hits en gemiste kansen op nullen (in de volksmond ook wel fouten genoemd) was de stand 7-12. Lelijk dus, hoewel er ook geconcludeerd kon worden dat de Reserve Reserves in de achtste inning ‘gewoon’ één puntje waren uitgelopen.

In de laatste inning wisten de Bussumers nog een puntje te scoren zonder dat daar een hit aan te pas kwam, en in de gelijkmakende slagbeurt wisten ze zelf ook nog eens twee fouten te maken ten koste van een punt. Eindstand 8-13. Lekker snel vergeten dus.

Kijk hier voor de stats en boxscore

PCbom

Het hoogtepunt van de middag bleek de bom die de PC sloeg in de BP. De bal overleefde het niet.