Home opener: Laat ons geen ghost game spelen!

Amsterdam, 30 april 2015 – Met drie overwinningen op zak en al enkele honderden kilometers op de teller is het morgen dan eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Gelukkig weten de échte honkbalkenners dat de beste wedstrijden in Bussum meestal op de vrijdagavond worden gespeeld. Tel daar het voorspelde goede weer bij op, en morgen wordt het een gezellige avond in de honkbalvallei!

Waarom dan toch deze oproep? Nou ja, we vinden een leeg stadion, of in ons geval een lege tribune, gewoon een erg treurig gezicht. En daar werden we vandaag aan herinnerd toen we onderstaande foto zagen. Een leeg Camden Yards, thuis van de Baltimore Orioles, terwijl ze nota bene tegen aartsrivaal Chicago White Sox speelden.

De reden van deze “ghost game” moet gezocht worden in het verbod op samenscholing, ook in stadions, na de rellen die waren uitgebroken na de dood van een 25-jaar oude “African-American” na een akelige ‘behandeling’ achterin een politiebusje.

Wij verwachten morgen wel een grote groep voornamelijk Antilliaanse honkballers uit Arnhem, maar we verwachten geen opstootjes of rassen-rellen. We gaan namelijk lekker een potje honkballen, en we hopen op een grote en gezellige ‘home crowd’. Komt allen! We beginnen om 19:30u!

ghostgame