Neushoorntjes gewassen en afgedroogd

Amsterdam, 2 mei 2015 – Gisterenavond werd dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. De zon stond weer lekker laag, het publiek was in grote getale komen opdraven en de Rhinos uit Arnhem hadden op de Dag van de Arbeid allemaal een vrije middag genomen om zo vóór de gastheren op het veld te kunnen staan. Play ball!

Maar voordat er daadwerkelijk aan de wedstrijd begonnen kon worden moesten de Turkse pizza’s van De Souza nog even naar binnen geschoven worden. En ondanks dat de pizza-koerier de vertraging had aangekondigd bleken vooral de rookies van het team moeite te hebben met het versneld wegstouwen  van de deegrollen.

De Souza zelf mistte door alle haast mentaal ook het begin van de wedstrijd waardoor hij voordat hij er  erg in had drie honkslagen en twee punten om de oren kreeg. Stand 0-2.

In de gelijkmakende slagbeurt konden de Bussumers gelijk wat terug doen. Na een snelle vangbal voor Elsje kon de rechter buitenvelder het bloopertje van Edgar niet vasthouden waardoor hij op het eerste honk kwam. Daarna mocht Blade de eerste poging doen om zijn dinger-moyenne op 1-op-1 te houden. En dat lukte, met een screamer over het linksveldhek wist hij de stand gelijk te trekken: 2-2.

De derde inning leverde de Bussumers de eerste voorsprong op. VGM ging diep over de midvelder heen en kwam daardoor op het tweede honk. Vervolgens kon hij door naar drie op de klap van Das Paul die zelf vervolgens vergat naar twee door te lopen omdat hij niet had bedacht dat die verschrikkelijk goede linksvelder misschien de bal zou kunnen laten vallen. Dat scheelde de PC weer een ribbie want op zijn ploppertje naar het midveld kon nu alleen VGM scoren. Uiteindelijk wist Das Paul toch nog te scoren op wederom een veldfoutje. Stand 4-2.

In de volgende twee innings werden wederom twee punten gescoord. Als eerste combineerde hits van Elsje en VGM, een sneaky dragbuntje van Edgar en een opofferingsslag van Blade tot de eerste twee punten. In de vijfde inning waren het hits van Max, Flint, wederom Edgar én een opofferingsslag van Elsje die leidde tot de volgende twee punten. Stand 8-2.

In de eerste helft van de zesde inning bleek maar weer dat neushoorns echte copy-cats zijn, want zij pakte twee puntjes terug door drie hits en eveneens een sneaky dragbuntje. Verzin ‘ns iets zelf zou je haast zeggen… Omdat in de gelijkmakende slagbeurt VGM weer ‘ns diep ging en De Kreis ‘m met een opofferingsslag over de thuisplaat kreeg werd de stand daarmee 9-4.

Omdat De Souza aan het begin van de zevende inning in de gaten kreeg dat de GGL ‘m waarschijnlijk niet de volledige 9 innings zou laten gooien ging het gas er even op. Net als in de wedstrijd van vorige week resulteerde dat in drie strike-outs waarmee hij in ieder geval klaar was voor de dag.

Dat er vervolgens helemaal geen Bussumse reliever meer nodig was werd veroorzaakt door de bezetting op de Arnhemse heuvel. Na vijf keer vier wijd, een foutje en een hit van hitting machine De Kreis waren de honken nog vol en was de stand 13-4. Edgar kon vervolgens de genadeklap geven en met een bloop single in het rechtsveld was de mercy-rule walkoff een feit. Eindstand 14-4.

Kijk hier voor de stats en de boxscore

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij gebrek aan goed beeldmateriaal een vakantiefoto uit 2008