Voor alle Reserve Reserve moeders

Amsterdam, 10 mei 2015 – Het is natuurlijk al niet leuk dat je je zoons moet missen elk weekend, maar een paar dagen per jaar mag je ze wel thuis verwachten. Kerstmis, je verjaardag én Moederdag natuurlijk. Maar ook dit jaar lukte het weer niet, weer koos ie ervoor om te gaan honkballen.

We voelden ons allemaal ook wel een beetje schuldig toen we van huis weggingen. Maar eenmaal aangekomen op het zonovergoten veld in Huizen werd dat schuldgevoel snel ingeruild voor een forse dosis plezier. Dan maar winnen voor onze moeder! En zo geschiedde. Het werd 2-10.

Helaas heeft Zuidvogels niet hele goede papieren daar waar het gaat om het meewerken met de overwinningsdrang van de Bussumers. Maar dit jaar wilden ze wel meewerken, uiteindelijk.

Er was wel weer een goede dag  van De Souza voor nodig, en die had ie dan ook. Zo goed zelfs dat de GGL het niet nodig vond om Blade aan het eind van de wedstrijd naar de heuvel te dirigeren. En eigenlijk was iedereen daar wel blij mee. Het schandalige af-sms-gedrag van Blade loopt de spuigaten uit, en hem, nadat ie als een toerist een half uur voor de wedstrijd aan komt kakken, belonen met een optreden als closer was voor iedereen een brug te ver.

De Souza ging dus voor de tweede keer achter elkaar voor een complete game, en deze keer betekende dat ook voor de volledige negen innings. Na vijf wedstrijden staat ie nu, net als de rest van het team eigenlijk, op vijf ‘wins’.

Aan slag duurde het even voordat er echt schade gemaakt kon worden. In de eerste inning werd wel een bescheiden voorsprong genomen toen Edgar kon scoren op een opofferingsslag van VGM. Daar kwam een puntje bij toen na twee infield hits en twee foutjes Tom de thuisplaat mocht passeren.

In de derde inning deden roodwitte vogels wat terug toen niet alleen de slagman, maar ook de PC getruct werd door een change-up van De Souza. Met gezwinde spoed ging hij nog wel achter de bal aan, maar het was te laat om de drieslag op het eerste honk te verzilveren, en ook om de honkloper die op drie stond van thuis te houden. Maar goed, het werd ‘m vergeven, omdat hij daarvoor al twee keer met gevaar voor eigen leven al slidend een foutbal bij de backstop had weten weg te grissen.

In de vierde inning werd het puntje meteen teruggepakt. Max was met een hot op het honk gekomen waarna  hij na een opeenstapeling van foutjes gratis naar huis mocht lopen. Stand 1-3.

De vijfde en zesde inning vlogen scoreloos voorbij, maar in de zevende inning deed De Kreis z’n voormalig ploeggenoten nog even pijn door met een hitje VGM binnen te slaan. Dat was kennelijk wel tegen het zere been van de Huizers want in de gelijkmakende slagbeurt maakte ze het verschil weer twee. Stand 2-4.

En toen was het afgelopen. En iedereen was het daarmee eens. Het Zuidvogelse veld wilde geen nul meer maken, de werper geen slag meer gooien en de Bussumers, die nog wel iets kregen om te slaan, deden er over het algemeen wat nuttigs mee. Das Paul en VGM tekende voor de hits en de PC voor een opofferingsslag. Na tien slagmensen was de stand 2-10, een stand aan het eind van de wedstrijd nog steeds op het virtuele scorebord prijkte.

Volgende week zijn we een weekje vrij, misschien gaan we wel even langs onze moeders.

Kijk hier voor de box score en de stats.

moederdag

Het wordt tijd dat ook in het honkbal er meer mannen voor uitkomen (dat ze van hun moeder houden)