Kampioen word je tegen de kleintjes

Amsterdam, 23 mei 2015 – Gisterenavond stond voor de Bussumers de wedstrijd tegen Schiedam op het programma. Wie deze site, onze Facebook-pagina of de Zuid-Hollandse regionale sportsite Slootje.nl (of zoiets) volgt kan dat de afgelopen week niet ontgaan zijn.

In 010 werd de wedstrijd aangekondigd als “topper”, en dat zal vast geholpen hebben met het trekken van publiek naar de altijd gezellige Vallei. Ook de heren Reserve Reserves hadden er al vroeg zin in want geheel tegen de principes in en onaangekondigd werd er zowaar een BP geslagen, met dank aan opgooier Mendoza bij wie het bij het zien van zoveel honkbalplezier ook steeds meer gaat kriebelen.

En toen NoNoJoe ook nog ‘ns met een grote bak gehaktballen met pindasaus én een bak met gebraden kippenpootjes aankwam kon de dag eigenlijk al niet meer stuk. Door al dat lekkere eten werden de (schaam?)haren die in de drank ronddreven NoNoJoe snel vergeven. De druk voor de wedstrijd van volgende week ligt dan ook vooral bij VGM die dan creatief mag doen met zijn bollendienst.

Zoals ook alle voorgaande competitiewedstrijden werd De Souza namens de Bussumers als eerste naar de heuvel gedirigeerd. Geen slechte gok van de GGL want de nullen vielen snel, en omdat de Reserve Reserves zich de eerste drie innings aanvallend ook niet lieten gaan vlogen dezen om.

Pas in de vierde inning wisten de Bussumers de eerste hit te slaan, en deze kwam op een goed moment. Elsje was de inning begonnen en dacht dat het verstandig was om de bal ‘ns op z’n lichaam te nemen, dat deed hij echter zo lafjes dat we het de coach van de Schiedammers niet kwalijk konden nemen dat hij nog even bij de ump ging informeren waarom in vredesnaam dat kereltje een vrije loop kreeg. Maar goed, Elsje mocht naar het eerste honk en omdat het er naar uitzag dat het een avondje small ball zou worden legde Edgar een nette opofferingsstootslag neer waardoor Elsje een honk opschoof. Blade deed daarna wat hij het hele seizoen al deed, een honkslag slaan en toen de linksvelder de bal daarna een ferme trap gaf kon Elsje ook nog vrij gemakkelijk scoren. Stand 1-0.

De Souza stond ondertussen weer gewoon te domineren, maar toen in de zesde inning een infield hit gevolgd werd door een gapper kon Schiedam weer gelijkmaken. Een paar seconden in de zevende inning leek het erop dat de Schiedammers een hogere versnelling hadden gevonden, maar de klap die hard het rechtsveld in ging werd miraculeus door Remmie ‘wheels’ Tolenaar in de lucht onderschept. De 010’ers moeten behoorlijk gebaald hebben van de rechtsvelder, 030’er in hart en nieren, want hij had op een vergelijkbare manier ook al hun vierde slagbeurt beëindigd.

Een inning later pakte de Bussumers weer een voorsprong. NoNoJoe die na z’n bollendienst weinig meer hoefde te bewijzen sloeg toch maar een hit waarna hij na een gestolen honk en twee keer vier wijd na hem hij op kom stomen naar het derde honk. Max deed daarna wat ie moest doen en lupt de bal met een grote boog het rechtsveld in. Dat leverde hem een ribbie op én toen Remmie de Schiedammers nóg een keer pijn deed met een hit langs de lijn bij het derdehonk stond het 3-1.

En toen kwam de achtste inning. De Souza startte sterk met een strike-out, maar toen hij daarna een ongebruikelijke vierwijd gooide werd hij afgelost door Broertje Elsje. BE is naast broertje ook patiëntje van Elsje en had al een klein jaar niet meer gegooid vanwege auw (geen officiële medische term). Het begin was in ieder geval veel belovend want met een nasty kurfballetje lokte hij snel een 6-6-3 dubbelspel uit en mochten de Bussumers weer gaan slaan. En dat deden ze. Edgar begon met een hit en werd gevolgd door Blade die het diepste punt van het veld uitzocht om de bal tegen het hek aan te leggen. En toen NoNoJoe Blade ook nog ‘ns binnen sloeg werd het tijd voor de nieuwe Hoofdklasse ace van Schiedam om de heuvel te bestijgen. Stand 6-1. Een keer schijn en drie ballen later was het 7-1 en stond VGM op het eerste honk. Wat foutjes en een hit van Edgar zorgde er vervolgens voor dat voor de zesde keer dit seizoen de Reserve Reserves de ‘double digits’ wisten te bereiken. Stand 10-1.

BE oefende vervolgens nog een paar goed te raken slagballen, wat te missen wijdballen en eindigde met een nette strike-out. Eindstand 10-2.

Kijk hier voor de stats en de boxscore.

DOUBLE DIGITS uitgelicht