Op walk-off-pasta de zomerstop in

Amsterdam, 11 juli 2015 – Het zomerkampioenschap kon de Reserve Reserves niet meer ontgaan, maar ze vonden het belangrijk daar nog een dik vet uitroepteken achtergezet werd. PSV zou daar gisterenavond niet geheel vrijwillig aan meewerken. Het werd 14-4. Walk-off style.

Enigszins beduusd keken de Bussumers wel toen ze op het veld aankwamen en de 040’ers al gezellig keuvelend op de tribune zagen zitten. Het memo dat er geen BP genomen zou worden was kennelijk niet aangekomen in het Zuiden en toen de Reserve Reserves de zeiltjes van het veld af hadden gehaald begon PSV zich uitgebreid voor te bereiden op het naderende verlies.

powerpastaElsje was gisteren verantwoordelijk voor de typische Reserve Reserve voorbereiding. En omdat de shutout pasta van de GGL van vorige week z’n werk goed had gedaan leek het Elsje verstandig hierop door te variëren. Met vrijwel dezelfde ingrediënten wist hij twee soorten power pasta te produceren. Dat hij daar zelf weinig gebruik van maakte tijdens de wedstrijd maakte hem het lulletje van de week. Én hij werd het gewoon uit principe voegde NoNoJoe nog toe. Hij heeft niet vaak gelijk, maar dit was de spijker op z´n kop.

De Souza startte de wedstrijd waar hij vorige week geëindigd was, met twee shutout innings. Aanvallend ging het wat rapper dan tegen Het Hazenkamp. Al valt het statistisch gezien lastig uit te leggen dat de Bussumers in de eerste inning met twee strike-outs, een keer vier wijd en een foutje tóch een run konden scoren. Stand 1-0.

In de tweede inning Wisten Elsje en Woody al leunend het honk te bereiken. Das Paul prutste er een hitje tussendoor waardoor alle honken bezet waren toe Max (zullen we ‘m gewoon spijker noemen of zo?) aan slag kwam. Zijn goed getimede bouncer over de derdehonkman zorgde voor twee punten. Stand 3-0.

In de derde en vierde inning wisten de Eindhovenaren met behulp van wat hitjes iets terug te doen en twee keer te scoren. Het was eigenlijk meer de eer redden want in diezelfde innings werd Blade even losgelaten, met alle gevolgen van dien. In de derde inning leverde hij een echte no-doubter af die pas stopte met rollen toen ie achter de hal in het linksveld lag. Zijn double in de volgende inning was dan wel weer een doubter want ook die bal leek even over het hek heen te zeilen. Gecombineerd met een double van Tom en singles van De Kreis en de PC, en laten we niet vergeten de vijf keer vier wijd, waren deze twee innings goed voor acht punten. Stand 11-2.

In de vijfde inning wist PSV nog twee keer te scoren, maar ook zij wisten al dat het eigenlijk niet meer uitmaakt. En toen De Hof in de zevende inning de heuvel besteeg en met twee strike-outs de pot dicht gooide werd het tijd voor de genade klap.

De zevende Bussumse slagbeurt begon met vier hits op rij. Met de stand 13-4 kregen achtereenvolgens NoNoJoe, Blade en VGM de mogelijkheid de mercy hit uit te delen. De poging tot opofferingsslag van NoNoJoe eindigde weliswaar bij de linksvelder, maar die was voor de gelegenheid op de kortestop plaats gaan staan. Blade weigerde vervolgens te swingen tijdens zijn opzettelijke vier wijd. Hij krijgt wel credits voor het feit dat hij de laatste wijd als lefty nam. VGM mocht het dus doen. Zijn klap richting midveld was dan ook genoeg om de zomerstop walk-offend in te gaan. Eindstand 14-4.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.