Bestuur HCAW toont klokkenspel

Amsterdam, 22 augustus 2015 – Terwijl het Hoofdklasse Hout team in Utrecht bezig is met belangrijker zaken is het nu toch ook tijd voor wat tekst en uitleg over wat zich er de afgelopen weken allemaal onder het scorebord van HCAW heeft afgespeeld.

De notendopversie van dit verhaal is als volgt: Ineens hing er een klok, de Reserve Reserves hebben ingegrepen, en nu hangt de klok er niet meer.

De iets langere versie begint op 5 augustus. Waarschijnlijk iets eerder, maar pas deze bewuste woensdagavond valt het de Reserve Reserves op dat er ‘iets’ onder het scorebord hangt. Een oproep op Facebook en een mail naar het bestuur van HCAW en de Stichting Sportaccommodatie Lange Heul (SSLH) levert geen antwoord op op de vraag waarom ‘dat ding’ daar hangt, en wie dat dan bedacht heeft, maar er blijkt wel enige consensus te zijn over wat ‘dat ding’ is: Juist ja, een klok. Later blijkt het te gaan om een zogenaamde ‘aftelklok’.

Omdat de Reserve Reserves de buik wel een beetje vol hebben van klokdenkers (die met hun gedachtegang denken de problemen in de Nederlandse honkbalsport op te lossen), en zich daarin gesteund voelen door zowel het bestuur van HCAW en de SSLH, besloten de heren Reserve Reserves dat die klok er af moest, en snel ook.

Zo gezegd zo gedaan. Op 12 augustus, na een heerlijk avondje trainen, rolde de PC en VGM twee kliko’s onder het scorebord. Met gevaar voor eigen leven werden deze door beide heren bestegen. Met één knip door een tie-wrap en het losdraaien van twee moertjes was het gepiept. Met moed beleid en trouw werd vervolgens het onding in een kliko naar een hoek in het materiaalhok gerold. De heren mogen dan beticht worden van terrorisme, en dat is prima, maar vandalisme gaat hen toch echt te ver!

KLOKKENSPEL

Het onzalige klokkenspel leek even ten einde, maar toen de verdwijning van de klok opgemerkt werd bleken de klokdenkers not amused. Bij een groot aantal mensen, waaronder de PC, werd geïnformeerd naar de oorzaak van de mysterieuze verdwijning. Het zou mogelijk gaan om een grap en de grappenmakers werden opgeroepen de klok te retourneren om aangifte bij de politie te voorkomen.

Omdat inmiddels duidelijk was dat iedere weldenkende HCAW’er tegen het ophangen van deze klok was, de juiste personen hierover al vóór het weghalen van de klok door de PC waren geïnformeerd, maar vooral ook omdat het natuurlijk helemaal niet om een grap gaat, of zelfs grappig is, daarom voelde de PC zich niet geroepen iets aan de ontstane situatie te doen.

Toen een week later, afgelopen week dus, de klok ongeschonden in het materiaalhok werd aangetroffen, zonder dat daar losgeld voor was betaald, leek de angel eruit en de kous af. Nou ja nog niet helemaal.

De vinder des kloks was daadkrachtiger dan de bedoeling was of verwacht door het bestuur van HCAW en had ‘m binnen no-time weer onder het scorebord gemonteerd. Dit was na afgelopen woensdag, na de vaste trainingsavond van de Reserve Reserves dus, waardoor dat ding nog eventjes van het uitzicht heeft kunnen genieten.

Vanochtend werd dan door de veldconsul en de Vicevoorzitter van HCAW in hoogst eigen persoon een eind gemaakt aan het kluchtige klokkenspel (nieuwe Suske en Wiske?). Voorlopig is de vlag dus gevallen voor de klokdenkers, en als er ooit nog een klok wordt terug gehangen dan zal dat zijn in een situatie waarin iedereen vooraf gekend, betrokken en akkoord is. Wij betwijfelen het of dat gaat gebeuren, maar dat mag nu toch wel duidelijk zijn.

Hieronder de laatste actiefoto. Er zal worden gezocht naar alternatieve functie voor de klok. Suggesties zijn welkom.

it's a ballgame