Reserve Reserves laten niets liggen

Amsterdam, 23 augustus 2015 – Het duurde allemaal wat langer dan verwacht, maar de kop van het laatste gedeelte van het seizoen is er voor de Reserve Reserves nu ook vanaf. In een warme honkbalvallei werd gisterenavond Zuidvogels aan de zegekar geregen. Het werd 6-1.

Omdat Blade na z’n cameo in de Hoofdklasse Hout ook nog aansloot bij z’n echte liefde, de Hoofdklasse Alu, waren we voor het eerst sinds één van de eerste wintertrainingen compleet. Tijd voor een teamfoto zou je denken, en dat deden we ook, maar toen het al te laat was. Volgend jaar weer een kans.

De Souza mocht weer eens starten en deed dat met meer bravoure dan we van hem gewend zijn aan het begin van de wedstrijd. De eerste twee innings waren perfect, nog 7 te gaan.

In de tweede inning werd al duidelijk wie deze dag de meeste kans had op de overwinning. De Kreis en Tom sloegen beiden een hit en konden na een wilde worp doorschuiven. Remmie maakte het nog even spannend door de eerste en enige strike-out van de wedstrijd te nemen. Max pikte ‘m echter goed op en wist met zijn enige hit van de wedstrijd de eerste twee punten binnen te slaan. Stand 2-0.

In de derde inning bleek dat Tom prima uit de voeten kan op het tweede honk. Nadat de eerste Zuidvogel met een hit het eerste honk had bereikt leek ook de tweede Zuidvogel iets dergelijk van plan te zijn. Niet rekenend op de snelle handjes van Tom. Met een uiterste poging wist Tom de bal vrij briljant te stoppen en naar Edgar te dirigeren waardoor de nul op twee gemaakt kon worden.

Aanvallend zat het de derde inning ook  niet tegen. Blade opende met een hit, NoNoJoe wist zowaar een heuse shift te omzeilen en toch de bal het linksveld in te slaan. Het tikje van de PC over en door het midden was genoeg voor het derde punt. Vier gestolen honken en een opofferingsslag van De Kreis later was de stand 4-0. (voor alle duidelijkheid, alleen de opofferingsslag was van de Kreis, de gestolen honken waren een team effort)

De kop mocht de vierde inning weer beginnen, maar bakte er niet veel van. Met twee nullen bakte het veld van Zuidvogels er nog veel minder van waardoor zowel Blade als NoNoJoe door foutjes het honk konden bereiken. Het scenario van de inning daarvoor herhaalde zich want op wederom een tikje van de PC over en door het midden werd het volgende punt gescoord. Elsje kon niet achter blijven en pakte met z’n hit naar het linksveld een ribbie mee waardoor hij de stand op 6-0 bracht.

In de vijfde inning leek De Souza z’n puntloze optreden in gevaar te komen. De openingsslagman kwam met een hit op het eerste honk, de volgende man ging nog wel uit, maar poppetje nummer drie nam de bal vol op z’n knuppel. In een strakke lijn belandde de bal tegen het midveld hek waar NoNoJoe anticiperend op een snelle stuiter al stond te wachten. Hij slingerde de bal naar Edgar die vanaf ver buiten het kunstgras z’n pitching-kwaliteiten liet zien. De slagbal die hij gooide naar thuis zorgde ervoor dat de honkloper die vanaf het eerste honk dacht te kunnen scoren van een koude kermis thuis kwam en een meter of twee te kort kwam. Een simpele 5-naar-3 leverde de derde nul op en nog steeds een stand van 6-0.

Vanaf hier was de wedstrijd wel gespeeld. De Souza maakte de zeven innings vol en VGM mocht laten zien dat hij best een aardig balletje kan gooien. En dat deed ie ook, het was een aardig optreden, ruim voldoende in ieder geval om niet meer in gevaar te komen. De eindstand was 6-1. Het beerpongen na de wedstrijd was spannender.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

beer_pong_logo_nobg