Reserve Reserves moeten mindere erkennen in Schiedam

Amsterdam, 30 augustus 2015 – Vandaag stond de topper bij en tegen Schiedam op de agenda. De Reserve Reserves, of “die gasten uit Bussum” zoals Waterwegsport ze noemt waren op alle fronten beter. Het werd 7-15 voor de titelfavoriet.

De PC die elk weekend zit te ploeteren achter de plaat, ploetert dan ’s avonds ook nog een paar uurtjes door achter de laptop, om er nog wat van te maken, en ook belangrijk, om ‘per ongeluk’ gescoorde hits voor Edgar weg te poetsen. Het was dan ook fijn dat de collega journalisten van Waterwegsport deze week een bijzonder snelle pen hadden waardoor het intro van dit stukkie met een paar kleine aanpassinkjes opgetekend kon worden.

Maar het beste intro van de wedstrijd kwam vanmiddag toch echt van de Reserve Reserves. Na twee snelle nullen wisten ze maar liefst acht hits op rij te produceren, resulterend in 7 punten. Pas toen Edgar voor de tweede keer aan slag kwam wisten de 010-ers uit de inning te komen.

Geënthousiasmeerd door al dat slaggeweld begonnen de Schiedammers zelf ook opgewekt aan de gelijkmakende slagbeurt. Iedereen kwam een keertje aan de beurt en als het veld niet zo sompig was dan hadden we kunnen zeggen dat toen het stof was neergedaald het 4-7 stond. Een inning en een homerun later dreigde het zelfs even een wedstrijd te worden. Stand 6-7.

Maar in de derde inning moest ook de volgende Schiedamse opgooier (wel een leuke pick-off) er na twee hits en drie keer vier wijd aan geloven. Omdat NoNoJoe op beide werpers al een double had geslagen leek dat een wijze beslissing, maar ook op nummer drie plantte hij de bal in het hek voor z’n derde double van de wedstrijd die meteen goed was voor drie ribbies. Ook Elsje doublede lekker mee en met zijn tweede sloeg hij ook twee punten binnen. Stand 6-12.

In de vierde inning werd de trofee voor “het lulletje van de week” door De Kreis binnen gesleept. Een strike out schijnt daar dus al goed voor te zijn. Het zal de allergie tegen “looking” wel zijn die de bij de club betrokken Reserve Reserves de afgelopen weken hebben opgelopen. Vroeger had degene die in één en dezelfde inning zowel de tweede als de derde nul was ‘m gekregen, en niet de rechtsvelder (Ok, wel dé positie voor het lulletje van het team) die zich helemaal het schompes heeft gelopen om maar liefst vijf nullen/running catches te maken.

De Souza was inmiddels zelf ook aardig op stoom gekomen en de 010-ers kwamen er niet echt meer aan te pas. In de vijfde inning dachten ze nog even gas te geven, maar Super Sub en balvirtuoos Tom stak daar een stokje, of liever gezegd handschoen voor. Na een lead off hit leek ook hit nummer twee in de maak, maar met een snoekduik en een tijdige toss naar Edgar werd deze bijna-hit een velderskeus, en sneuvelde de honkloper en daarmee ook de kans op een goede Schiedamse slagbeurt.

Na weer zeven innings trouwe dienst nam De Souza voor eeuwig afscheid van de Schiedamse heuvel, die qua stijgingspercentage wel erg veel weg had van de K9, aldus zijn vervanger De Hof. Met een weer helemaal functionerende arm, en dus zonder pitch count wist De Hof de pot netjes dicht te gooien. Dat hij na één tegenpuntje begon te sputteren over z’n ERA, dat nu dus dik over de 1(!) zit is ‘m vergeven. Hij moet ook nog een beetje wennen aan het slaggeweld in de Hoofdklasse Alu.

NoNoJoe had in de tussentijd nog maar weer eens een double geslagen waar een puntje op binnen was gekomen en ook in de negende inning pakte hij nog een hit met ribbie mee. Blade deed in de laatste inning nog één poging tot een bom, maar tevergeefs, te weinig kip gegeten verklaarde de GGL. De loooooong single, hoog in het hek, was wel goed voor een binnen geslagen punt. Waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 7-15. Tenzij je liever Waterwegsport gelooft, dan was het 7-14.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

teamfoto2015

En we waren wéér compleet, dus nu écht tijd voor een complete teamfoto!