Grande Salami zet de toon

Amsterdam, 10 september 2015 – Dankzij de praktisch meedenkende Neushoorns kon gisteren de in Arnhem verregende wedstrijd in Bussum worden ingehaald. Omdat de Rhinos nog helemaal terug richting Duitsland moesten, en het op zo’n doordeweekse avond toch best snel laat wordt, besloten de Reserve Reserves niet al teveel tijd te verspillen. Het werd in 7 innings 2-12 voor de Bussumers.

Voor de verandering kon ook de andere dug-out een keertje bevolkt worden en dat beviel eigenlijk best goed. De sfeer zat er meteen goed in toen Elsje in de eerste inning zowel de eerste als de laatste nul werd, maar ook deze keer was deze prestatie niet goed genoeg voor de wisseltrofee. VGM kwam wat beter de eerste inning door want na vier wijd van Edgar een geraakt werper voor Blade en een hit van NoNoJoe mocht VGM met volle honken proberen wat punten binnen te hengelen. Een hele harde swing zorgde voor een heuse Grande Salami en het was 0-4. Maxi volgde met een hit en ook hij kwam na een foutje nog over de thuisplaat. Stand 0-5.

grande salamiGesteund door de Bussumse aanval ging De Souza in de gelijkmakend slagbeurt voortvarend van start en wist meteen twee strike-outs te noteren. In de tweede Bussumse slagbeurt werd geen gas teruggenomen. VGM tekende met een hit ook voor het zesde punt en een bal tegen de backstop was goed voor nummer 7. Tom mocht dan misschien z’n dag niet hebben, maar toch wist hij nog verdienstelijk het achtste punt binnen te slaan. Stand 0-8.

Toen de tweede inning van de Neushoorntjes ook puntloos bleef leek de wedstrijd wel een beetje gelopen. Dat besef was alleen nog niet helemaal bij de Arnhemmers doorgedrongen en met een opofferingsstootslag, een opofferingsslag en een hitje werd het small-ballend 2-8.

Ondanks de grote diversiteit aan opgooiers lag het natuurlijk voor de hand dat de Bussumers nog niet klaar waren met de puntenproductie. In de vierde inning was het weer VGM die de Rhinos met een lead-off double pijn wist te doen. Woody zorgde met een opofferingslag voor het negende punt. Maxi had ondertussen het eerste honk bereikt door er eentje voor het team te nemen, en huppelde op de klap van Woody slim naar twee. De PC zorgde vervolgens op z’n derde slagbal voor een windvlaag en ging op de bal in de backstop op z’n Forrest Gumps niet alleen naar het eerste, maar ook maar meteen richting het tweede honk. Maxi begreep de hint en bij de boogbal vanaf de backstop richting kortestop scoorde hij de 2-10.

De Kreis had de eerste innings noodgedwongen verlekkerd naar de meloenen zitten kijken, en in de eerste helft van de vijfde inning mocht hij zelf ook nog even hengelen. Met uiteindelijk een punt als resultaat waarbij Blade met een hobbel balletje naar het eerste honk een ribbie mocht bijschrijven. Stand 2-11.

De Arnhemmers hadden voor de buitenballen een hoop jeugd meegenomen, en toen de wedstrijd al gespeeld was mocht deze lichting voor de toekomst ook nog wat proberen in het slagperk. De toekomst moest nog even wachten want gisteren diende het nog even als kanonnenvlees voor De Souza die de wedstrijd kon volmaken met tien strike-outs.

Het mercy-rule puntje moest ook nog even gemaakt worden en dat konden we gerust aan Woody overlaten. Met een nette double in het rechtsveld sloeg hij Maxi over de thuisplaat waarmee de eindstand op het voor de verandering werkende scorebord getoond kon worden. Het werd 2-12, voor de Bussumers dus.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.