Reserve Reserves revancheren zich op WSB

Amsterdam, 13 september 2015 – De Souza had woensdag al staan vlammen dus kreeg ie een weekendje vrij van de GGL. Met De Hof en De Kreis II erbij kon dat ook best ’n keertje. Na de half verregende verliespartij van eind mei was de aanval daarbij deze keer ook niet van plan het spannend te laten worden. Het kleine buitje in de tweede helft van de vijfde inning leverde de enige spanning van de dag op. Het werd 1-10.

Het mocht dan een spanningsloze wedstrijd worden, maar Maxi vernachelde als lead-off wel een aardige team-statistiek die de Bussumers in 15 wedstrijden bij elkaar gelopen hadden. Na 50 succesvolle gestolen honken op rij werd Maxi na z’n vier wijd overmoedig bij een balletje in de grond. Met een slakkengangetje dacht ie wel even de arm van de catcher te testen, met een dooie pier als resultaat.

In de derde inning maakte Maxi het een beetje goed door met Elsje back-to-back hits te produceren, en vervolgens nog een keer écht het tweede honk te stelen. Daar had ie wel een beetje hulp voor nodig, want Elsje ging tegelijkertijd naar het derdehonk. Edgar deed ‘n back-to-back-to-backje en sloeg daarmee de eerste twee punten binnen. Omdat de rechtsvelder zelf over de bal heen liep kon Edgar door naar twee om vanaf daar met een hitje van NoNoJoe ook thuis te komen. Stand 0-3.

Hoe lekker de inning aanvallend was gelopen voor NoNoJoe, zo slecht verliep die verdedigend. Wat een makkelijke fly-out had moeten zijn voor De Kreis, of een iets minder makkelijke voor NoNoJoe, werd helemaal geen nul omdat NoNo wel riep dat ie ‘m ging vangen, maar daar op het laatst toch vanaf zag. Het hielp niet dat er al twee nullen waren en dat de honkloper van één dus ongehinderd kon doorlopen. Het lelijke resultaat was de 1-3.

doubleBij WSB verliep het ook niet helemaal vlekkeloos en De Kreis maakte daar handig gebruik van. Hij mikte op de korte stop die de bal nog wel wist te verwerken, maar ‘m daarna richting dugout smeet. Tom tekende voor een bijzondere velders keus omdat de velders er voor kozen de bal wel naar elkaar te gooien, maar geen nul te maken. Vier wijd voor Woody en een hit van Elsje leken een aardige inning in te luiden. Maar ja, Woody en Elsje waren er met hun hoofd niet bij. Eerst koos Woody ervoor om op de hit van Elsje naar drie te kruipen, dat haalde hij niet. Terug rennen ging een stuk sneller, maar bij twee vergat hij z’n ankers en schoot door naar het rechtsveld. Niets aan de hand zou je zeggen, maar geschrokken door de snelheid van Woody spoot Elsje weer van het net bereikte tweede honk richting het eerste. Papa Dammers kon het allemaal niet aanzien en besloot de ingewikkelde run down met twee nullen af te doen met twee vijfjes in twee rondjes. Snel vergeten.

In de vijfde inning raakte Blade de bal weer ‘ns hard en na die double maakte NoNoJoe z’n fout weer enigszins goed door Blade met z’n tweede hit van de wedstrijd binnen te slaan. Stand 1-6.

In de zesde slagbeurt kwamen er 10 Reserve Reserves aan de beurt. De PC had de dubieuze eer om de eerste en laatste nul van de inning te worden. Hij was in de eerste ronde nog wel met een hitje op één gekomen, maar uiteindelijk sneuvelde hij op thuis. Ook VGM sloeg een hit, maar verder was het vooral de Apeldoornse ‘verdediging’ die zorgde voor de punten. Twee foutjes en een wilde worp waren goed voor nog ‘ns drie punten. Stand 1-10.

De Kreis II wist deze voorsprong na de zesde inning netjes over te dragen aan De Hof, die er zelf verder ook niets meer aan wilde veranderen. Het duurde dus nog drie innings, maar de eindstand was al bereikt.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De Kreis 2 - WSB

De Kreis II  op de heuvel