Pirates senioren eerste slachtoffer 2016

Amsterdam, 9 april 2016 – De Reserve Reserves spelen hun thuiswedstrijden meestal op vrijdag, en dat was in dit eerste weekend van het seizoen ook het geval. Daarmee hadden de Bussumers meteen ook de officiële opening van het seizoen van de Hoofdklasse Aluminium te pakken.

Maandenlang had de fanclub al uitgekeken naar dit grootse event, maar helaas moeten we concluderen dat er weinig ook daadwerkelijk voorbereid was. Niemand had er aan gedacht een bondsbobo of zo uit te nodigen, het eigen bestuur was te laat geïnformeerd waardoor ook zij verstek moesten laten gaan, en de lokale beroemdheid die de eerste bal van de wedstrijd zou gooien bleek dubbel geboekt te zijn, en dan toch liever het eerste biertje van de dag in Café De Peuk te nuttigen.

We moesten het dus wéér alleen maar van het honkbal hebben gisterenavond. Lichtpuntje was wel dat de bestelde jassen gearriveerd waren en we kledingtechnisch dus al direct een voorsprong hadden.

jassen

Over het algemeen is het voor de Reserve Reserves ook helemaal niet zo erg om het alleen van het honkbal te moeten hebben, gisteren was geen uitzondering. Met de nieuwe ace, De Schreeuw, op de heuvel, en de oude ace, De Souza, in de relief is er dit jaar een aardige basis waarop je kan bouwen. Als je daarbij ook nog ‘ns optelt dat we de luxe hebben om De Hof als closer te kunnen gebruiken snap je dat we ons dit jaar volledig op de aanval zullen concentreren.

En bij die concentratie moet dit wedstrijdverslag ook meteen maar beginnen. Vorige week hadden we namelijk al gezien dat Das Paul best een aardig balletje kan fielden en gooien, maar dat we dat aan het begin van de wedstrijd niet van hem hoeven te verwachten.

Omdat Edgar twee weken moest bijkomen van het teamweekendje kon Das Paul de afgelopen twee wedstrijden de kortestoppositie claimen. We hebben afgesproken dat we het niet over de eerste van de twee zouden hebben, dat was tenslotte nog een oefenwedstrijd, maar in de wedstrijd van gisteren wist hij direct met z’n eerste aangooi de dug-out te bereiken. De rest van de wedstrijd bleef hij foutloos waarbij hij ook net als vorige week een paar aardige acties kon laten zien.

Vanaf de heuvel domineerde De Schreeuw zes innings lang de oudjes van de Mokum Hawks, zoals de Pirates senioren zich plegen te noemen. De Souza wist in zijn nieuwe rol in de volgende twee innings knap de nul te houden waarna De Hof door een foutje uiteindelijk in de laatste inning toch nog één puntje moest incasseren.

Op dat moment was dat ene tegenpuntje al lang geen probleem meer, want niet alleen de Bussumse verdediging had last van concentratieproblemen. De Spijker en Elsje wisten in de eerste inning beiden door foutjes op de honken te komen waarna Blade en Biggie ze binnen sloegen. Das Paul schudde z’n foutje snel van zich af en produceerde een hitje goed voor een ribbie. Stand na de eerste inning 3-0.

In de tweede inning startte Blade een two-out-rally, NoNoJoe, Biggie en Plukje deden gezellig mee waarna Das Paul de inning met een 6-naar-3 kon afsluiten met een stand van 6-0.

In de innings vier, vijf en zes werd ook nog een puntje gescoord waardoor het langzaam aan eigenlijk al geen wedstrijd meer was. Dat er niet doorgedrukt werd om een mercy-rule-einde te forceren heeft volledig te maken met het respect dat we wilden tonen aan de Dappere Deken die het zonder reliever of closer moest doen en daardoor waarschijnlijk vrij ruim over de 100 pitches moet zijn geëindigd. Petje af!

Na één uur en vierenvijftig minuten was de eindstand van 9-1 bereikt en konden de heren voor het eerst genieten van de gloednieuwe douche accommodatie!

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

sundelayinapril

Hoewel het er even op leek werd er het record voor vroegste sun-delay ooit niet gebroken