Reserve Reserves overleven Survivors

Amsterdam, 17 april 2016 – Vandaag was de dag dat de zelfredzaamheid van de Reserve Reserves voor het eerst écht getest werd. Terwijl de GGL in Bussum de Hoofdklasse Hout selectie aan het vertellen was wat ze moesten doen, moesten de Hoofdklasse Aluminium heren het doen met Good Old Jopie.

Omdat het seizoen nog jong is zullen we hier niet direct conclusies trekken, maar Jopie heeft in ieder geval nog een perfecte score. Hij wist de anders stuurloze Bussumers naar een 5-7 overwinning te dirigeren. Op basis van het Masterplan van de GGL, dat dan weer wel.

Omdat Survivors afgelopen week in een spannende wedstrijd van Hoofddorp wist te winnen waren de Bussumers gewaarschuwd. In de eerste inning was daar aanvallend nog niet veel van te merken, maar in de tweede inning konden er wel punten geschreven worden. NoNoJoe opende met een hit, en na een doorgeschoten bal en een hit van Das Paul stond ie op het derde honk. De Kreis deed vervolgens z’n werk door met een hobbelbal naar de kortestop het eerste punt binnen te slaan. Elsje pakte direct door en sloeg met zijn hit ook Das Paul over de thuisplaat. Stand 0-2.

Verdedigend besteeg verrassend genoeg De Souza de heuvel. Zijn “alleen de thuiswedstrijden” is dus bij de eerste de beste gelegenheid al behoorlijk flexibel geworden. Zijn optreden was in ieder geval weer als vanouds, nou ja, niet helemaal. Deze keer opende hij met een 1-2-3-inning en kenners weten dat dit meestal niet zijn forte is. Na de vijfde inning en met nog twee azen achter de hand besloot Jopie niet af te wijken van het Masterplan en De Souza van de heuvel te halen. De twee puntjes die hij toen tegen had gekregen bleken geen probleem.

In de vierde en de vijfde inning hadden de Bussumers namelijk de voorsprong alweer vergroot. In de vierde slagbeurt waren back-to-back dubbels van NoNoJoe en Plukje goed voor één punt. De Kreis had een “textbook” middag en wist op het juiste moment een opofferingsslag te slaan die goed was voor het tweede punt in de inning.

Ook in de vijfde inning eiste NoNoJoe een hoofdrol voor zich op. Met twee nullen en Edgar en De PC op het resp. derde en tweede honk joeg hij de bal hard door het midden voor het vijfde en zesde Bussumse punt.

Na een vlekkeloze zesde inning van De Hof en een stand van 2-7 in het voordeel van de Bussumers begon het verdedigend een beetje te kraken. Na een dubbel, een single en een geraakt werper kon eerst nog wel een force-play op thuis gemaakt worden. De klappen die daarna volgden waren goed voor, of slecht voor, het is maar hoe je het bekijkt, drie punten. Één mannetje eerder dan de GGL afgelopen dinsdag al bedacht had stuurde Jopie De Schreeuw de heuvel op. Met een strakke strike-out met het gelijkmakende punt op de honken maakte hij direct een eind aan alle ongein. Stand 5-7.

Ook in de achtste inning had De Schreeuw alles goed onder controle. Hij gooide slag, en af en toe werd het zelfs gecalled. Het werd wederom een mooie 1-2-3-inning. Survivors was alleen niet van plan om zich in de negende inning zonder slag of stoot gewonnen te geven.

En omdat Diemen nu eenmaal erg dicht bij Betondorp ligt kan ik het hier zeggen: elk voordeel heb z’n nadeel. Het voordeel, de slag van de eerste slagman die ervoor zorgde dat hij veilig het eerste honk kon bereiken werd gevolgd door, juist ja, de stoot. Een stoot die niet alleen moeilijk te begrijpen was, en tegelijkertijd wél makkelijk te vangen.. Een dubbelspel vang-1-naar-3 haalde in één keer de spanning uit de wedstrijd. Nou ja, niet bij iedereen was de spanning weg, maar na nog een klein foutje eindigde de wedstrijd met een mooie harde fastball, goed voor een strike-out en een eindstand van 5-7.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

image1

De skyline van Diemen