Reserve Reserves veel te sterk voor Alcmaria

Amsterdam, 23 april 2016 – Hoewel Alcmaria Victrix vorig week nog over Hoofddorp Pioniers was gedenderd begonnen de Reserve Reserves gisterenavond vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen de Alkmaarders. Terecht bleek, want de Bussumers behielden de ongeslagen status en wonnen met 10-3.

Elsje en Plukje begonnen in de eerste inning met een hit, maar omdat Edgar daar tussenin een vang-9, en Blade ‘m vervolgens in de dubbel sloeg werd er niet gescoord. Zonder hits of honklopers lukte dat ook in de tweede slagbeurt niet.

De Schreeuw had de start van de GGL gekregen en opende de wedstrijd met twee 1-2-3-innings waardoor er na twee innings nog een brilstand te bewonderen was.

In de derde Alkmaarse slagbeurt was de situatie anders. Er kon wel weer tot 1-2-3 geteld worden, maar dat waren de bezette honken op het moment dat De Schreeuw 1-2-3-4 wijd gooide, en daarmee het eerste punt op het scorebord verscheen.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte Elsje vier wijd en Edgar joeg hem met een strakke hit naar het rechtsveld naar het derde honk. De twee E’s waren slim en het honkloopduo wist de verdediging te laten twijfelen waardoor hun doublesteal het gelijkmakende punt opleverde. Stand 1-1.

Blade opende de vierde inning met een zelden vertoonde bijna-vang-6-triple die door het outfieldhek gestopt moest worden. De PC timmerde vervolgens de bal hard over de derdehonkman waardoor de leiding weer in Bussumse handen kwam. Na een gestolen honk, een wildeworp en een hit van De Kreis was de voorsprong verdubbeld en toen Tom de bal hard langs de lijn sloeg en daarmee het derde punt van de inning binnen tikte was de stand 4-1.

In de vijfde inning gingen de Bussumers van quitte af va banque en opende met drie hits. Met Edgar, Plukje en Blade op de honken leken er mooie dingen te gaan gebeuren. Als je van dubbelspelen houdt klopt dat ook. Freeze-on-a-line-drive, daar deden ze vroegâh bij Zuidvogels nooit aan. Gelukkig was daar De PC als redder in nood. Zijn triple zorgde alsnog voor twee Bussumse punten. Stand 6-1.

In de zevende inning leverde back-to-back-to-back hits van Biggie, De PC en Das Paul drie punten op waardoor De Hof met een comfortabele voorsprong van 9-2 de wedstrijd op slot kon gooien. Beide ploegen morste nog één puntje waardoor de eindstand bepaald werd op 10-3.

Kijk hier voor de boxscore en statistieken.

En dit is wat ze er in Alkmaar van vonden.

kevinminer

Kevin Miner, ex-HCAW’er en prof uit de Euro League Baseball gooide het slotstuk voor de Alkmaarders