Almeerse meltdown in Bussums zonnetje

Amsterdam, 28 mei 2017 – De bollen met ballen waren van NoNoJoe, de punten waren voor de Reserve Reserves en het zonnetje was voor iedereen. Het was weer een ouderwets avondje honkballen in de Rob Hoffmannvallei. Jammer dat we zo snel klaar waren met onze gasten uit Almere. Het werd in één uur en veertig minuten 10-0.

Er staat dit seizoen geen maat op de Reserve Reserves, nou ja, het spel is soms nog tenenkrommend, maar de tegenstanders blijken tot nu toe allemaal een maatje te klein. Het lijkt de Hoofdklasse Hout wel, maar dan zonder het vechten, en dan natuurlijk met 03569 in plaats van 010 of 020. Bussum rules!

De GGL was voorafgaand de wedstrijd bijzonder goed geluimd omdat hij het voorprogramma donderdag met de houtboys ook al winnend had kunnen afsluiten. Toen bleek dat Das Paul liever al wrijvend in z’n lies naar z’n vriendin op de tribune wilde kijken dan dat ie z’n lies wilde inzetten om te spelen, toen was het helemaal relaxed voor de GGL, geen wissels, geen gemekker.

De Schreeuw kreeg de bal en de heuvel en deed zowaar een ‘De Sousa’tje’, kenners weten dat het hier gaat om een moeilijke eerste inning. Met drie honken bezet wist hij na een binnenhoog netjes te eindigen met een strike-out waardoor er geen schade ontstond.

Dat kon zijn collega uit de polder niet zeggen, al leek hij met twee snelle nullen ook goed op weg te zijn naar een puntloze eerste inning. Helaas voor hem wilde Biggie daar niet aan meewerken. Blade was na een honkslag op het eerste honk en met een doorgeschoten bal op het tweede honk gekomen toen de werper begon aan weer een tergend langzame wind-up. Blade nam de tijd en moonwalkte richting drie waarbij hij dacht dat het zijn eerste gestolen honk van het jaar zou worden. Ook daar wilde Biggie niet aan meewerken en hij sloeg een lineshot naar het linksveld waardoor Blade z’n steelpoging mislukte en hij door moest hobbelen naar de thuisplaat. Stand 1-0.

In de vierde inning pas kwam daar een punt bij nadat de PC door een foutje op het eerste honk was gekomen. Één pitch later waren hij én zijn rollator op tijd beland op het tweede honk en kon er wel een gestolen honk worden bijgeschreven. En de rollator kon nog niet worden opgeborgen want op het hobbeltje dat Tom sloeg, en dat behoorlijk abominabel verwerkt werd, stoomde hij in z’n vijf door van twee naar thuis. Verrassing! Stand 2-0.

De zesde inning betekende een totale meltdown van de Almeerse verdediging. Foutjes, schijn, vier wijd en gestolen honken werden aangevuld met zes Bussumse hits, waarvan er twee van De Kreis waren. Remmie sloeg Elsje binnen voor alweer het honderdste punt van dit seizoen. Ook Tom en Edgar waren goed voor ribbie-singels en Biggie doublede een punt binnen. Stand 10-0.

Enigszins overvallen door de snel oplopende stand zag de GGL geen kans meer om De Hof op tijd te vertellen dat ie warm zou kunnen gooien. De Schreeuw ging dus noodgedwongen voor de complete game. Na een snel rollertje naar Biggie voor de eerste nul kreeg De Schreeuw de eerste serieuze klap tegen. NoNoJoe hielp niet echt en liep een frambozenroute waardoor de vangbal niet meer haalbaar was. De Kreis sneed lekker in en wist de bal direct na de stuit uit de lucht te grijpen en uit de draai een one-hopper naar het tweede honk te produceren. De verbouwereerde honkloper vergat zelfs te sliden en kon zo met een schoon pak en een bijna-double terug richting dug-out. De Schreeuw eindigde in stijl. Strike-out. Eindstand 10-0.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

Biggie-almere-thuis

Biggie legt aan voor ’n strike-out