Reserve Reserves overrompelen Olympianen

Amsterdam, 1 mei 2016 – Lekker weer, nog lekkerdere bollen van Tom, een werkend scorebord, een omroeper, en dan mag je de honkbalwei in, heerlijk! De Reserve Reserves hadden er zin in en vlogen uit de startblokken. Aan het eind van het zonnige potje was de stand 2-8 in het voordeel van de Bussumers.

In de eerste slagbeurt stak NoNoJoe het vuurtje van een stevige rally aan. Zijn oppo-hit werd gevolgd door een aardig klapje van Blade. Biggie leunde zich daarna ook op het honk waarna Plukje met een striemende hit door het midden de eerste twee punten van de wedstrijd binnen sloeg. Biggie kon daarna vanaf twee niet direct scoren op de te hard geslagen hit van de PC door het midden.

Das Paul kreeg Biggie met een velders keus wel over de plaat, maar offerde de PC op, die dus sneuvelde voordat hij het tweede honk kon bereiken. De hit van De Kreis plaatte Plukje en toen de Spijker ‘m voor het team nog even nam waren de honken weer bezet. Elsje was de inning begonnen en had de kans er een speciale dag van te maken, maar in plaats daarvan leunde hij het vijfde punt binnen. Stand na de eerste slagbeurt 0-5.

En toen moest er verdedigd worden. De GGL had bedacht dat De Schreeuw de middag mocht beginnen op de heuvel. Plichtsgetrouw als de Bussumers zijn wordt daar dan ook naar geluisterd, ook als de GGL alleen mentaal maar aanwezig is. Na de lead-off-double was duidelijk dat er niet alleen aanvallend gas gegeven moest worden. Zo gezegd zo gedaan. Een strike-out werd gevolgd door twee vangballen van Plukje die geposteerd was in het rechtsveld. Nog steeds 0-5 dus.

Net als de eerste begon ook de tweede slagbeurt van de Reserve Reserves met een strike-out, een goed teken dus! Biggie volgde met een hit naar het linksveld en werd naar het tweedehonk gebracht door een hobbelballetje van Plukje. De PC kreeg dus weer de kans om Biggie binnen te slaan, en omdat dat in de inning daarvoor met een single niet lukte peurde hij er maar een double uit. Biggie hoefde niet eens te sliden. Stand 0-6.

Hoewel de goede slagploeg van de Olympianen de bal aardig aan het raken was duurde het tot de derde inning voordat ze door middel van een opofferingsslag het eerste punt konden scoren. Daarna volgde nog twee keer vier wijd maar De Schreeuw kwam uiteindelijk zonder verdere kleerscheuren de inning uit. Stand 1-6.

Pas in de zesde inning mocht er pas weer aan de puntenknopjes van het scorebord gedraaid worden. Elsje opende met een tactisch hitje, NoNoJoe volgde en sloeg z’n derde hit van de wedstrijd en Blade deponeerde de bal daarna tegen het hek in het linksveld. Elsje kon scoren maar NoNoJoe kwam niet verder dan een 9-naar-6-naar-2. Tom maakte er daarna nog wat van door een opofferingsslag te slaan. Stand 1-8.

De Schreeuw had op dat moment al een stevige inspanning geleverd dus De Hof mocht de voorsprong gaan verdedigen. Een snelle 1-2-3-inning was een goed begin want vier innings is best lang voor een save.

In de zevende, achtste en negende inning stonden de Olympianen weer lekker te slaan, maar te verspreid. Leuk voor de statistieken, maar voor de wedstrijd schoot het niet op. Er werd nog maar één keer gescoord en de eindstand werd bepaald op 2-8.

Bijzonder moment in de wedstrijd was de klap van NoNoJoe in de achtste inning. Hij had al drie striemende hits naar het LINKSveld geslagen, maar de tweedehonkman van de Olympiërs was in een vorig leven waarzegger in het circus. Hij besloot daarom een echte shift te gaan spelen en verhuisde een aantal meters naar links en naar achter. NoNoJoe trapte er met open ogen in en zijn zekere vierde hit werd gestolen door deze geshifte tweedehonkman.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

NoNoJoe-gaat-drie-uit-vijf

NoNoJoe ging drie uit vijf, maar zag z’n vierde hit gestolen worden door de shift