Reserve Reserves vegen Boekaniers

Amsterdam, 16 mei 2016 – Om ruimte te maken voor de ELB moesten de Reserve Reserves het vandaag doen met een later tijdstip dan gebruikelijk. Dat de ELB-wedstrijd niet doorging was kennelijk van minder belang want de eerste bal werd toch pas gegooid om 16:00u. Ruim twee uur later was het slachtfestijn afgelopen en was de eindstand 7-20.

Gretig als altijd hakte de Bussumers er in de eerste inning al flink op los. Back-to-back-to-back hits van NoNoJoe, Plukje en Blade zorgde voor het eerst punt van de wedstrijd. Das Paul leunde de honken vol en De Kreis sloeg met zijn hit de volgende twee punten binnen. Om de inning rond te maken deed Tom ook nog een duit in het zakje en met zijn hit sloeg hij Das Paul en De Kreis over de thuisplaat. Stand 0-5.

Plukje zorgde nog voor een opmerkelijk moment in de eerste inning. Als honkloper op twee, met Das Paul aan slag en Blade op het eerste honk wist hij behoorlijk sneaky het derde honk te stelen. Das Paul fakete een geraakt werper waarop Plukje in een sukkeldrafje richting drie ging. Wonderwel trapte iedereen er in waardoor het leek dat hij zonder aangooi veilig het derde honk kon bereiken. Daar bijna aangekomen echter schrok hij zo van z’n eigen actie dat ie met een noodgang weer terug naar het tweede honk spurtte. Een gestolen derde én gestolen tweede honk dus, helaas ook in die volgorde.

De Souza had bedacht dat hij als ex-piraat ook de wedstrijden in Amsterdam best als thuiswedstrijd kon beschouwen en was dus beschikbaar voor het gooiwerk. De GGL beloonde zijn aanwezigheid met een start en dat deed De Souza ook niet onverdienstelijk. Slow starter als ie is moest ie in de eerste inning nog wel twee hits en een puntje toestaan.  Stand 1-5.

In de tweede Bussumse slagbeurt werd door een foutje in het Amsterdamse veld het punt direct terug gepakt. Stand 1-6.

In de vierde inning werd de voorsprong verder uitgebreid. NoNoJoe opende met z’n zoveelste opposite hit van het seizoen en Plukje haalde uit voor een double aan dezelfde kant van het veld waardoor NoNo kon scoren. Blade sloeg op zijn beurt Plukje weer over de thuisplaat waardoor de stand 1-8 werd.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt stegen de Amsterdammers boven zichzelf uit en wisten ze zowaar vijf hits te slaan en de achterstand terug te brengen naar 5-8. De Bussumers counterde sterk door met twee nullen alsnog twee punten te fabriceren. Edgar sloeg Remmie over de thuisplaat waarna NoNoJoe met z’n vierde hit van de wedstrijd punt numero twee van de inning binnensloeg. Stand 5-10.

En toen was het wel een beetje gedaan met de Amsterdamse bluf. De Souza herpakte zich, kwam zonder kleerscheuren de vijfde inning door, en verzekerde zich daarmee van de win. Maar om die helemaal veilig te stellen werd er in de zesde en zevende Bussumse slagbeurten nog even behoorlijk huisgehouden.

Tom pakte twee doubles mee en Edgar en Plukje sloegen er ieder één. Remmie en De Kreis moesten het doen met singles. De PC, NoNoJoe en Das Paul hielden zich in en pakte vier wijd mee. Aangevuld met een bak fouten kon er nog 10 keer gescoord worden. Stand 5-20.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de poging van de Amsterdammers om Remmie uit te krijgen. Na zijn hit waarmee hij Tom over de thuisplaat joeg leek hij op de aangooi naar thuis door te tuffen naar twee. De Boekanierse catcher had echter iets mooiers in petto en slingerde de bal over het tweede honk het midveld in. Waar de midvelder op dat moment stond weet niemand, maar in ieder geval niet in het midveld. Remmie was dat ook opgevallen en breeduit lachend, met een vuist in de lucht, aangemoedigd door een luid hi-ha-ho-me-run stormde hij over drie naar thuis. Een echte ouderwetse peanut homerun dus, die paste bij het niveau dat de wedstrijd inmiddels bereikt had.

De Hof mocht het licht uitdoen en gooide de laatste twee innings. Ondanks dat de Amsterdammers in deze slagbeurten hun stootcapaciteiten dachten te moeten testen is de kans niet erg groot dat we a.s. woensdag aan onze bunt defense gaan werken. We gaan weer lekker slaan, en De Hof doet nog een bullpennetje. Eindstand 7-20.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

NoNoJoe-Boekaniers

NoNoJoe haalt uit voor één van z’n vier hits uit vijf slagbeurten