Tijgertjes poeslief voor Reserve Reserves

Amsterdam, 22 mei 2016 – We vonden het eigenlijk al niet eens meer erg dat we helemaal naar het oosten moesten afreizen voor ons wekelijkse potje honkbal. We vonden het deze keer zelfs niet erg dat de wedstrijd pas om half vier zou beginnen. Als het maar enigszins droog zou blijven, en als we maar niet nog een keer terug zouden moeten.  Dat hoeft ook niet, het werd in negen innings 4-14 voor de Bussumers.

Vertrouw nooit het KNMI, dat hebben we vandaag maar weer geleerd. Alle ellende die voorspeld was voor Enschede en omstreken viel overal in het land, behalve in Enschede of omstreken. De paar druppeltjes die in de zevende inning naar beneden vielen waren niet meer dan aangename afkoeling bij een verder perfect honkbalweertje.

Goed geluimd begonnen de Bussumers dan ook aan de wedstrijd en toen de eerste twee geslagen grondballen door het veld van Tex Town Tigers iets minder dan goed verwerkt werden wisten ze eigenlijk al dat het goed zou komen. De foutjes werden gevolgd door een double van Blade en een single van Plukje waardoor het na de eerste slagbeurt al 0-2 stond.

In de tweede inning werden daar nog drie punten bij gescoord. Edgar sloeg een opofferingsslag en De Kreis sloeg met één honk bezet de bal over het hoogste punt van het diepste gedeelte van het midste veld. Stand 0-5.

Powerhouse Elsje kon daarna natuurlijk niet achterblijven en joeg als lead-off in de vierde inning de bal hard over hoogste hek in het diepste gedeelte van het linkste veld. Van Plukje kan zulke brute kracht natuurlijk niet verwacht worden, maar zijn double was evengoed goed voor twee punten. Stand 0-8.

De Schreeuw stond de ballen er intussen lekker in te gooien. Pas in de vijfde inning moest hij de eerste (infield) hit incasseren en op dat moment had ie al acht strike-outs weten te vergaren.

Met een stand van 0-8 waren de Reserve Reserves een klein beetje ingedommeld. En toen er drie Bussumse slagbeurten op rij niet gescoord werd werden de TTT’ers juist wakker. Drie hits en een homerun waren goed voor vier punten en een tussenstand van 4-8.

Als op dat moment de Gooische mannen niet wakker waren geworden had het best nog een wedstrijd kunnen worden. Maar helemaal terugrijden uit Enschede zonder gewonnen te hebben was absoluut geen optie.

In de zevende slagbeurt ging het gas er dus weer even op. Tom opende met een infield hit. Remmie sloeg een homerun, nou ja, dat dacht ie, en was zo druk met pimpen van die klap dat de bal onderin het hek goed was voor de longest single die we dit seizoen gezien hebben. Edgar volgde met een wat korter hitje waarop Tom kon scoren. De Kreis mocht daarna en liet Remmie nog één keer zien hoe het echt moet. Zijn tweede homerun van de wedstrijd was een echte no-doubter en goed voor nog eens drie punten. Stand 4-12.

De Hof kreeg na zeven innings van De Schreeuw de bal en gooide de wedstrijd met vier keer drie slag behoorlijk op slot. Het slotstuk moest echter verzorgd worden door de Bussumse aanval. Remmie, Elsje sloegen back-to-back hits en Edgar deed lekker mee en pakte een ribbie mee. Om het verschil weer tien punten te maken moest er nog iets gebeuren. De Hit van NoNoJoe was net niet goed genoeg, maar de opofferingsslag van Blade wel. Eindstand 4-14.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

Blade os

Blade legt aan voor z’n opofferingsslag