De Kreis(!?!) gaat diep

Amsterdam 11 juni 2016 – Na een nogal teleurstellende wedstrijd tegen de Poolvogels uit Heemstede vorige week waren de Bussumers gisteren tegen Pioniers gebrand op een goed resultaat. Ondanks een trage en wankele start werd het toch een snelle winstpartij. Het werd 16-5 in zessenhalve inning.

Door de gigantische selectie van de Hoofddorpers blijft het bij een wedstrijd tegen deze jongens altijd een grote verrassing wie je tegen gaat komen. Ook voor Mo, de Hoofddorpse Sportlink-app bediener, is het elke week weer pionieren met het Digitale Wedstrijd Formulier. Haar Bussumse tegenhanger Papa Dammers pionierde gisteren lekker mee en moest nog voordat de wedstrijd goed en wel onderweg was maar liefst zeven Hoofddorpse basisspelers die hij in de app had gevonden letterlijk wegstrepen van z’n oude vertrouwde scoreblok. Of de uitgevlakte heren überhaupt nog zijn komen opdagen, of nog vast staan op de A1, is niet bekend.

De late wisselingen deerde Pioniers duidelijk helemaal niet want in de tweede inning namen ze met hun B-opstelling brutaal de leiding. Een niet gevangen popfly op fout gebied werd de PC, en dus ook de rest van de Reserve Reserves, fataal. Het Haantje van Hoofddorp greep deze bonuskans namelijk aan om met een hit door het midden de eerste twee punten binnen te slaan. Stand 0-2.

In de gelijkmakende slagbeurt probeerde de PC nog iets van z’n misser goed te maken door met een hit een two-out-rally te starten. Geholpen door een foutje op een door Remmie geslagen bal kon de PC het eerste Bussumse punt scoren. De Kreis zorgde daarna met een hit door het midden zelfs voor een voorsprong. Stand 3-2.

In de derde inning bleek maar weer dat je tegen de Hoofddorpers altijd moet oppassen want na twee hits en een opofferingsslag sloeg de negende slagman een dinger, goed voor een tussenstand van 3-5.

Omdat de wedstrijd wel erg op die van vorige week begon te lijken werd door de Bussumers besloten dat het toch een tikkeltje anders moest. Hoe dat precies in de hoofden van de heren werkt is niet helemaal duidelijk, maar hoe het kwam kwam het, er werd ineens weer geslagen en gelachen. Plukje en De Kreis sloegen een hit, Tom kreeg vier wijd, en er was geraakt werper voor Remmie en Das Paul. De PC offerde zich op met een slag in het linksveld waarna Elsje de inning aftopte met een double waardoor de stand weer op een gunstige 7-5 kwam.

Met een enigszins getergde Schreeuw op de heuvel werd daarna geen Hoofddorps punt meer toegestaan. De Bussumse slagploeg was alleen nog lang niet klaar met de meloenen die geserveerd werden.

In de vijfde inning kwamen alle Bussumers aan slag en wisten gezamenlijk drie singles een double en een triple te slaan. De double was afkomstig van Blade die de bal met een ongezonde snelheid langs de derde honkman joeg. Het was maar goed dat deze man er niet op tijd bij zat met z’n handschoen want de veters hadden het contact niet overleefd. Ook de triple was een bijzondere omdat Biggie deze in ’n geheel liep op z’n fluoriserend gele en spike-loze sandalen. Al dat slaggeweld leverde een tussenstand op van 13-5.

De kers op de taart kwam echter in de gelijkmakende zesde slagbeurt. Met twee honken bezet kwam de Bussumse slugger De Kreis weer aan slag. Tot voor kort dachten we dat hij de bal alleen op aspirantenveldjes over het hek kon slaan, maar gisteren liet hij zien dat hij ook voor een veld voor de big boys zijn hand, of liever gezegd zijn knuppel, niet omdraait. Zijn homerun was goed voor drie punten, en omdat De Souza in de eerste zeven geen fouten maakte, ook goed voor de eindstand van 5-16.

Met deze uitslag is het voor Pioniers duidelijk geworden dat ze zich vanaf nu volledig kunnen richten op de Grote Sanitairtest waarin ze nog wél huizenhoog favoriet zijn. De Bussumers mogen nog hopen op de beker die ze vorig jaar zijn vergeten op te pikken in Hoofddorp.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

dekreisgaatdiep

In tegenstelling tot vorige week moesten we het tegen Pioniers wél hebben van De Kreis