Reserve Reserves hebben geen kind aan Alcmaria

Amsterdam, 26 juni 2016 – Vandaag stond dé topper in de Eerste Klasse A op het programma. Alcmaria moest proberen de competitie spannend te houden door de Reserve Reserves te verslaan. De Bussumers hadden daar echter helemaal geen zin in en haalden meedogenloos uit. Het werd 4-13.

Net als bij de wedstrijd in Bussum wisten de Almaarders aan het begin van de wedstrijd nog een beetje aan te haken. Met back-to-back doubles in de eerste inning wisten ze zelfs een voorsprong te pakken.

Dat puntje werd in de volgende slagbeurt weer teruggepakt toen Blade, die zelf met een hit op het honk gekomen was, op een klapje van De Kreis naar twee kon. De hit van Edgar door het midden zorgde ervoor dat Blade kon opschuiven naar het derde honk en Das Paul maakte het af door een opofferingsslag vang-7 te slaan. Stand 1-1.

In de derde inning was het weer Blade die een hoofdrol opeiste. Met zijn striemende double sloeg hij NoNoJoe en Plukje over de thuisplaat. De Kreis wilde ook wel ‘ns back-to-back (?!) en doublede Blade over de thuisplaat. Stand 1-4.

In de nabeurt was het weer stoorzender Klarenbeek van Alcmaria die niet wilde meewerken. Op zijn hit naar het linksveld kon het tweede Alkmaarse punt gescoord worden. Zelf dacht ie op de aangooi naar thuis naar het tweede honk te kunnen, maar dat ging niet door. De PC kent Remmie al een tijdje en had al lang zien aankomen dat de aangooi naar thuis het niet zou redden. Hij liep de bal dus een stukje tegemoet waarna hij tijd genoeg had om ongeveer vanaf de werpersheuvel de bal naar twee te gooien. Een klassieke actie 7-naar-2-naar-4. Einde inning. Stand 2-4.

Hits van Elsje, NoNoJoe en De Kreis aangevuld met een Alkmaars foutje leverde in de vierde inning nog twee Bussumse punten op. De Alkmaarders volgden dit voorbeeld. Hun drie hits waren goed voor slechts één punt omdat de Bussumers weigerden een fout te maken. Stand 3-6.

De vijfde inning begon met een double van de PC en vier wijd van Remmie. Elsje offerde zich netjes op en legde een buntje neer. NoNoJoe leek daarna te gaan voor een loeiharde opofferingsslag naar de midvelder. Deze besloot echter als een malle vooruit te rennen waarna hij niet genoeg sprongkracht meer overhad om de bal die hoog over hem heen suisde te vangen. Dit resulteerde zowaar in een inside the park little league homerun. Stand 3-9.

Met back-to-back-to-back hits van de PC, Remmie en Elsje werden in de zesde inning nog twee puntjes aan het toch al aardige totaal toegevoegd. Stand 3-11.

Ribbies van Edgar en Plukje in de respectievelijk zevende en achtste inning leken zelfs een vroegtijdig einde aan de wedstrijd te maken. De stand was daardoor namelijk 3-13 geworden.

Op dat moment nam De Hof de heuvel over van De Schreeuw die voortreffelijk, efficiënt en ogenschijnlijk gemakkelijk zeven innings had volgegooid. De Bussumers voelden zich op dat moment toch wat schuldig omdat ze het feestje van Alcmaria verpest hadden. Om dan ook nog de wedstrijd met een mercy-rule te eindigen was dan ook iets teveel van het goede.

Na een foutje en een hit werd daarom tot twee keer toe ‘vergeten’ een dubbelspel te maken waardoor er toch nog één keer gescoord kon worden en er ook nog een volle negende inning gespeeld moest worden.

Dat was eigenlijk voor niemand leuk, behalve dan voor De Hof die twee  strike-outs kon noteren én de man van de BBQ die nu net genoeg tijd had om de worsten op temperatuur te krijgen. Eindstand 4-13.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

HC AVv

De Hof laat voor de wedstrijd al even zien wie er de baas is