Zwoele zomerse overwinning op Survivors

Amsterdam, 23 juni 2016 – Trainen op een zwoele zomerse woensdagavond is natuurlijk leuk, maar een wedstrijd spelen is nóg leuker. Als je die wedstrijd dan nog winnend kan afsluiten is de avond helemaal geslaagd. Survivors kwam, zag en kreeg klop. Het werd gisteren dan ook 8-1 voor de Reserve Reserves.

Omdat De Souza ondanks de berekening, die een maand of zeven geleden gemaakt werd, ineens toch niets bijzonders te doen had mocht hij als eerste de heuvel bestijgen in de Rob Hoffmannvallei. Zoals we van onze routinier mogen verwachten had hij weinig moeite met het in bedwang houden van de Diemense aanval die dit seizoen niet excelleert in het maken van veel punten.

Normaliter is dat voldoende voor een eenvoudige walk-over, maar op de een of andere manier hebben de Bussumers het nooit echt makkelijk met makkelijke tegenstanders. Daardoor kon gebeuren dat het eerste punt dat Survivors scoorde in hun derde slagbeurt ook het eerste punt van de wedstrijd was.

Pas in de gelijkmakende vierde slagbeurt konden de Gooische mannen het eerste spreekwoordelijke deukje in het pakje boter slaan. Biggie opende door met de al afgeschreven en kapotte knuppel een double down de line te slaan. Das Paul sloeg hem met een droge hit over de thuisplaat. Twee perfecte achtereenvolgende hit-and-runs van de PC en Tom leverde ook het tweede punt en daarmee de voorsprong op. Stand 2-1.

In de vijfde inning werd het Bussumse puntenaantal verdubbeld. Edgar had door een foutje het eerste honk weten te bereiken toen NoNoJoe de bal voor een triple in het gat tussen mid- en rechtsvelder wegsloeg. De Kreis wist met een hitje op zijn beurt NoNo over de thuisplaat te krijgen. Stand 4-1.

Het verslag van deze wedstrijd slaat hier één uur en acht minuten over. Met een voorlopige voorsprong in de boeken was de sun delay met een hapje en een drankje op de zonovergoten tribune geen straf.

De Hof gooit op woensdagavond meestal een bullpennetje en om dat ritme niet te verstoren mocht hij van de GGL in de zesde inning De Souza aflossen. Zonder drie slag, vier wijd, hits of fouten kwam hij de niets veranderende inning door.

Geweldige Gijs, zoals we ‘m in 2014 gedoopt hebben, kreeg in de zevende inning de plek op het rubber op de heuvel. Hij begon geweldig met een strike-out waarna hij geweldig hard geraakt werd en een double om z’n oren kreeg. Dat krijg je als je wat harder gooit en ze mogen slaan met aluminium.

Een beetje geschrokken volgde er een vier wijd waarna het potentiële gelijkmakende punt aan slag kwam. Blade, die weer ‘ns achter de plaat zat, vond dat niet zo’n goed idee en verraste de achterste loper door hard achter ‘m aan te gooien. Vreemd genoeg schrok de voorste honkloper daar het meest van, hij begon dan ook als een malle richting drie te lopen. Kenners weten dan dat je kansloos bent tegen de gun van de op het eerste honk geposteerde Elsje. De actie 2-naar-3-naar-5 zorgde voor de tweede nul, een vang zeven maakte een eind aan de slagbeurt.

Met nog een paar minuten op de slagklok was de gelijkmakende slagbeurt eigenlijk een onnodige exercitie. Zonder druk kon er nog wel wat aan de gemiddeldes gewerkt worden. Nou ja, het kon, maar werd niet echt gedaan. Een paar keer vier wijd, geraakt werper, velders keus en een foutje zet niet echt zoden aan de dijk. Das Paul pakte met zijn tweede hit van de wedstrijd zijn tweede RBI. Blade onthoofde met z’n line-drive bijna de Diemense opgooier en sloeg daarmee ook twee punten binnen. De eindstand kwam daarmee op 8-1.

Zondag mogen de heren naar Alkmaar om te proberen de voorsprong op de nummer twee in de competitie te vergroten.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

zwoelezomerseoverwinning

Geweldige Gijs gooit geen goed gemikte g…. eh… wijdbal